Iegāju “Spice” tirdzniecības centrā un “paliku uz pauzes”

Laura sašutusi ziņo par prusaku atrašanu viena no Rīgas tirdzniecības centriem, vēsta raidījums “Bez Tabu”.

“Vēlos vērst uzmanību uz prusaku situāciju tirdzniecības centrā “Spice” – nu jau mazliet par traku. Kamēr gaidīju Gulbja laboratorijas rindā, prusaks mierīgi pagāja man garām un ierāpās solā. Citā dienā prusaks no kaut kurienes iekrita bērna ratos turpat “Spices” restorānā “Lido”,” pauž Laura.

Tirdzniecības centra administrācija, sazinoties, klātienē komentārus vai atbildes sniegt nevarēja, taču visu paskaidroja elektroniskā vēstulē.

 

Tirdzniecības centram Spice ir spēkā esošs līgums ar uzņēmumu Clean R par kaitēkļu apkarošanu. Līguma nosacījumi paredz, ka profilaktiskās kaitēkļu apkarošanas darbības jāveic divas reizes mēnesī visā tirdzniecības centrā, kas arī reāli tiekot darīts. Gadījumos, kad novērojam kaitēkļus, kā šajā gadījumā, tiek organizētas papildus darbības to iznīcināšanai. Esam veikuši papildu telpu un zonu uzkopšanu un apstrādi ar kaitēkļu apkarošanas līdzekļiem, lai pēc iespējas ātrāk novērstu problēmu. Kaitēkļu parādīšanās gadījumā mēs vairākas dienas novērojam teritorijas, lai pārliecinātos, ka tie ir iznīcināti.

Kukaiņu pētnieks Voldemārs Spuņgis skaidro, ka ir dažādi iemesli, kāpēc prusaki vispār manīti tirdzniecības centrā, turklāt dienas gaismā. Šie iemesli svārstās no nejaušas līdz ilgstošai koloniju veidošanai. “Spice” gadījumā prusaki, iespējams, neapzināti atnākuši kopā ar kādu no apmeklētājiem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment