Iemesls, kādēļ Tev NEVAJADZĒTU klāt gultu

Vairs nav vajadzības klausīt savu mammu! Oficiāli ir atzīts, ka gultu ir labāk neklāt. Tas ir tāpēc, ka saklātā gultā rodas perfekta vide putekļu ērcītēm.

Protams, tava  guļamistaba ļoti iespējams izskatīsies kā mazliet nekārtīga studenta miteklis, bet, klau, tu dzīvosi vidē bez putekļu ērcītēm!

Pēc statistikas datiem spriežot, katrā parastā gultā ir ap 1,5 miljoni dzīvo radību. Tās barojas no cilvēka vecās ādas un pēc tam izdala alergēnus, kurus ļoti viegli var ieelpot miegā.

Šī situācija it īpaši saasinās, kad sāk tuvoties ziemas aukstais laiks un plānās vasaras segas mēs nomainām uz biezajām ziemas dūnu segām. Tā ir ļoti patīkama un labvēlīga vide dažādu mikroorganismu attīstībai. Lai samazinātu to vairošanos un izplatību, ir labāk atstāt savu gultu nesaklātu, kad tā var “izvējoties”.

Pētniece stāsta: “Mēs zinām, ka putekļu ērcītes un citi mazie organismi spēj izdzīvot tikai uzņemot ūdeni no atmosfēras ar saviem mazajiem ķermeņa dziedzeriem. Kaut kas tik ļoti vienkāršs, kā gultas nesaklāšana, ļauj gultai izžūt no cilvēka radītā mitruma. Palagi būs tik sausi, kā mazajiem organismiem nebūs no kā uzņemt mitrumu un agri vai vēlu, tās nomirs.”

Avots: i100.independent.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment