Iesakām pamēģināt: 7 spēles sava prāta asināšanai

 

Sintija Grīna, Sinajas Kalna Augstskolas profesore, ir izstrādājusi spēļu plānu tiem, kas vēlas asināt savu prātu.

Šīs septiņas spēles ir daļa no viņas izstrādātās prāta asināšanas dzīvesveida programmas “Brainpower Game Plan”:

1.Nosauc krāsas

Zemāk redzamajā attēlā ir rakstīti krāsu nosaukumi, bet tiem neatbilstošā krāsā. Mēģini no augšas uz leju saukt krāsas, kādās redzi krāsu nosaukumus nevis lasīt tos.

brain-games-name-your-colors-410x288

2. Septiņu vārdu stāsts

Ar šo uzdevumu, mēģini pārbaudīt savu radošumu. Uzraksti īsu stāstu. Āķis ir tur, ka stāstam var būt tikai 7 vārdi.

3. Pretējā diena

Pamēģini veikt dažus ikdienas uzdevumus (tīrīt zobus, ķemmēt matus, slēgt durvis, utt.) ar savu nedominanto roku. Piemēram, ja esi labrocis un lielāko daļu darbības veic tieši ar šo roku, tad pamēģini daļu ikdienas darbību veikt ar kreiso roku.

4. Kas meklē, tas atrod

Šī spēle palīdzēs attīstīt vizuālās meklēšanas prasmes. Zemāk redzamajā tabulā ir simbolu juceklis. Jucekļa augšpusē ir trīs simboli. Uzdevums ir saskaitīt cik reižu simbolu juceklī atkārtojas katrs no augšā norādītajiem simboliem (pareizā atbilde zemāk).

brain-games-find-it_410x288

5. Kā uz bildes

Šīs uzdevums trenēs tavu atmiņu. Zemāk redzamajā attēlā ir attēlota istaba. Tavs uzdevums ir skatīties uz bildi aptuveni minūti, tad novērsties no šīs bildes un uzrakstīt uz lapas tik daudz bildē attēlotos priekšmetus cik vien vari atcerēties.

brain-games-get-the-picture-410x290

6. Pieraksti

Šis būs vairāk kā ikdienas padoms, bet ļoti noderīgs ikdienas padoms, kas sākotnēji pirms pieraduma veidošanās trenēs prātu. Piemēram, pamēģini darbā, katras projektu mapes pirmā vāka iekšpusē piestiprināt baltu lapu. Kad būsi sapulcē, kur tiks apspriests konkrētais projekts, veic nepieciešamās atzīmes saistībā ar to projektu uz šīs lapas. Šī metode ieviesīs jaunu, noderīgu pieradumu, kas atvieglos darba ikdienu.

7. Uz atpakaļu

Šis uzdevums īpaši patiks matemātiķiem. Uzdevums ir skaitīt uz atpakaļ, bet ne pa vienam. Iedomājies sākuma skaitli 200. No šī skaitļa atņem sākumā pa 5 (200; 195; 190; utt.). Ja tas šķiet par vieglu, tad mēģini atņemt 3 (197; 194; 191; utt.). Un, ja vēl tas šķiet ar vieglu, tad atņem 7 (193; 186; 179; utt.).
Atbilde uz 4.uzdevumu: 14, 18,14 (sākot no kreisās puses)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment