Iespējams, visefektīvākā kurmju apkarošanas metode; izšķīst no alām kā korķi

Piemēram, viena no metodēm ietver sapuvušu siļķes galvas iebāšanu kurmja ieejā un pēc tam to aizvēršanu ar akmeni. Nepatīkamā smaka izplatās pa tuneļiem, un dārza kaitēklis bēg prom.

Lasi vēl: 3 gadus vīrietis vāca olu čaumalas no visiem saviem radiniekiem, kaimiņiem. Kaimiņi smējās, un tad viņi uzzināja noslēpumu un sāka darīt to pašu

Mani ieinteresēja metode, kur kurmis izlido no alas kā korķis no pudeles. Lai to paveiktu, pietiek atrast alas ieeju, ievietot tur šļūteni un pēc tam ieslēgt ūdeni. Šādā veidā kurmim nav citas izvēles, un viņš steigšus atstāj savu mājvietu.

Mans kaimiņš, kurš ilgus gadus dzīvo savā vasarnīcā un pieredzējis dažādas sadzīves problēmas, ieteica lietot strutenes. Šo augu ir nepieciešams savākt, sasmalcināt un ievietot visās kurmju rakumu ieejās.

Lasi vēl: Kurmji atkal uzbrūk dārzam? Kā viegli atbrīvoties no šiem kaitēkļiem, izmantojot vienkāršas metodes

Šī metode ne tikai ir efektīva, bet arī draudzīga videi, atšķirībā no petrolejas izmantošanas. Turklāt sapuvusi struteņu masa pēc lietošanas kļūs par lielisku organisko mēslojumu.

Ja tev ir neliels dārziņš, droši vien arī jācīnās ar kurmju invāziju. Būsim priecīgi, ja tu atklāsi savu metodi šo dārza kaitēkļu likvidēšanai!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

9 fakti par kurmjiem:

1. Katrā mēnesī kurmis spēj izstumt no augsnes virskārtas 50-100 zemes rakumus.

2. Kurmjiem nav ziemas miega – tie ir aktīvi visu gadu.

3. Kurmji dzīvo vieni paši, nevis kopā ģimenēs, izņemot vairošanās laiku agrā pavasarī.

4. Kurmji ir visaktīvākie krēslas stundās vai ap diviem līdz trim pēcpusdienā.

5. Kurmji spēj izrakt līdz pat 60 metriem garu alu vienā diennaktī.

Lasi vēl: Es noņēmu vecos nosēdumus no veļas mašīnas durvīm un lūkas. Palīdzēja labi zināms līdzeklis un vienkārša loģika.

6. Kurmju alu sistēma var sastāvēt no vairāk nekā 100 metru garām ejām un kambariem, kas iesniedzas vairāku metru dziļumā.

7. Pavasarī, pēc aptuveni 40 dienām, kurmju ligzdā parasti piedzimst divi līdz deviņi mazuļi.

8. Kurmis var patērēt no 20 līdz 22 gramu slieku vienā ēdienreizē, un smags kurmis gadā var apēst apmēram 20 kilogramus slieku.

9. Kurmju alu labirintā var būt savi pieliekamie, pilni ar dzīvām, paralizētām sliekām.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment