Iestādīju līdzās gurķiem šo fantastisko augu, un novācu 3 reizes lielāku ražu. Dalos savā pozitīvajā pieredzē

Dāsnas ražas labad daudzi dārzkopji ir gatavi strādāt, galvu nepaceļot. Bet izrādās, ka ir veids, kā ievērojami palielināt gurķu ražu pat bez īpašas jūsu piepūles!

Gurķi ir garšvielu dārzeņi, kas plaši izplatīti un iecienīti daudzās kultūrās visā pasaulē. Šie zaļie, silto klimatu augi pieder gurķu dzimtai Cucumis un ir saistīti ar apgabaliem, kuros ir mēreni līdz tropiski klimatiskie apstākļi. Gurķi ir pazīstami ar savu svaigu un atsvaidzinošu garšu, un tie bieži tiek izmantoti gan kulinārijā, gan kosmētikā.

Gurķu vēsture aizsākas senajās Indijas un Āzijas teritorijās, kur šie augi sāka tikt audzēti jau pirms vairākiem tūkstošiem gadu. Senie cilvēki novērtēja gurķu ne tikai kulinārajā izmantošanā, bet arī par to atspirdzinājošo un mitrinošo īpašību dēļ, ko var izmantot gan ēdienos, gan kosmētikā.

No Indijas gurķi tika izplatīti pa ķēdes visu tirdzniecības ceļu uz Ēģipti, Grieķiju un Romu, kur tie kļuva par populāru sastāvdaļu gan diētā, gan medicīnā. Senie ēģiptieši izmantoja gurķus gan pārtikā, gan kosmētikā, bet senie grieķi uzskatīja gurķus par svarīgu sastāvdaļu savā diētā, tos bieži iekļaujot svaigu salātu un zupu receptēs.

Līdz ar laiku gurķi kļuva par bieži audzētu dārzeņu arvien vairākās pasaules daļās, tostarp Eiropā un Āzijā. Tāpat arī, pateicoties atklājumiem, kā audzēt un pārvadāt gurķus, tie kļuva par plaši pieejamu dārzeņu gan kulinārijā, gan dziedniecībā.

Mūsdienās gurķi ir plaši pieejami visā pasaulē un tiek izmantoti daudzveidīgās kulinārijas receptēs, sākot no salātiem un sālījumiem līdz pat marinētajiem gurķiem un gurķu sulu dzērieniem. Turklāt gurķu kosmētiskā un medicīniskā izmantošana arī turpina piesaistīt uzmanību, jo to atsvaidzinošās un mitrinošās īpašības ir novērtētas arī modernajā kosmētikā un veselības aprūpē. Gan kulinārijā, gan ārējā lietošanā gurķi saglabā savu nozīmi un popularitāti kā veselīgs un garšīgs dārzenis.

Papildus laika apstākļiem gurķu ražu ietekmē daudzi faktori: kvalitatīvas sēklas, laistīšana, barošana, augseka un noderīgu kaimiņu klātbūtne.

Kā palielināt gurķu ražu

Mēslojums

Gurķi labi reaģē uz augšējo mēslojumu. Ja nav vēlēšanās vai laika gatavot to ar savām rokām, varat izmantot gatavus preparātus “Radipharm”, “Benefit” un “Megafol”.

Lieliski piemērots ir arī vispieejamākais gurķu barošanas variants – “zāļu tēja”. Lai uzlabotu fermentāciju, nepieciešamas tikai trīs sastāvdaļas: ūdens, nezāles no jūsu pagalma un nedaudz slāpekļa mēslojuma. Viena 200 litru ūdens tvertne vai muca nodrošinās mēslojumu gurķiem visai vasarai.

Tatāru saldā pasaule: Čakčaks ar medu un knifiņu (+recepte kā pagatavot – solis pa solim)

Lasi arī: Marinējiet sīpolus bez etiķa un citrona. Ideāla uzkoda gaļai vai vienkārši salātiem

Kā jau teicām, gurķiem ir nepieciešams pastāvīgs mitrums, tāpat kā to dzimtajos subtropos. Tāpēc labākā apūdeņošanas metode būs smidzināšana un pilienveida apūdeņošana. Arī dobju mulčēšana palīdzēs uzturēt augsnes mitrumu optimālā līmenī.

 

Bet kurus augus vajag stādīt blakus gurķiem ,lai BŪTISKI palielinātu ražu? Par to uzzināsi tālāk rakstā!

 

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment