Iestādīju līdzās gurķiem šo fantastisko augu, un novācu 3 reizes lielāku ražu. Dalos savā pozitīvajā pieredzē

Augseka un blakus augi

Stādot gurķus vienuviet gadu no gada, augsnē uzkrāsies dārzeņu patērēto mikroelementu deficīts. Tas arī rada apstākļus infekcijas izplatībai un kaitēkļu savairošanai. Īpaši aktuāla šī problēma ir siltumnīcām, kur augsnes nomaiņa ir nepieciešama ik pēc pāris gadiem.

Izeja var būt zaļmēslu sēšana. Tā, piemēram, pākšaugi (sojas pupas, lupīnas, pupas, zirņi) atdod augsnē slāpekli, ko gurķi tik ļoti uzsūc. Pateicoties tam, var ievērojami palielināt dārzeņu ražu.

Aukstuma izturīgās sinepes var sēt gurķu dobēs agrā pavasarī, lai pirms gurķu stādīšanas tās sadīgstu. Šis brīnišķīgais augs izdala fitoncīdus, kas kavē pelējuma un patogēnu augšanu. Pēc tā iestādītie gurķi praktiski neslimo.

Atklāju noslēpumu, kā viegli noņemt rūsu no jebkuras vannas istabas virsmas

Jāņem vērā arī tas, ka, audzējot vienas ģimenes dārzeņus (ķirbi, kabačus, baklažānus) blakus dobēs, samazinās gurķu raža, palielinās saslimstība. Ja jūs stādāt gurķus ar pupiņām un kukurūzu, raža, gluži pretēji, palielinās. Kukurūza nodrošina ēnu un kalpo kā labs atbalsts gurķiem, un pupiņas bagātina augsni ar slāpekli.

Gurķu ražu siltumnīcā var ievērojami palielināt, palielinot oglekļa dioksīda koncentrāciju gaisā. Lai to izdarītu, iekšpusē ir jāievieto tikai muca ar ūdeni un kūtsmēsliem.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment