Ieva Jaunzeme atzīst, ka VID kļūdījies; taču sievietei, kura kļuvusi par krāpniecības upuri, nodokļa aprēķins netiks piemērots

VID ģenerāldirektore Ieva Jaunzeme Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā “Šodienas jautājums” atzina, ka no krāpniecībā cietušajiem nodoklis netiks iekasēts un viņi saņems līdz šim samaksāto nodokļu atmaksu.

Lasi arī: Tēti, kas tā pa tanti? – prasīja meita pēc tam, kad tā saucamā māte aizgāja

Pēc “De facto” sižeta par sievieti, kura tika aplikta ar nodokli, lai gan viņa bija kļuvusi par krāpnieku upuri, VID šo lietu izskatīja vēlreiz. Taču VID nolēma nepiemērot nodokļa aprēķinu un atmaksāt līdz šim samaksāto nodokli. Tāda pati darbība tiks veikta divos citos līdzīgos gadījumos.

Portāls NRA jau rakstīja, ka VID piestādīja rēķinu sievietei, kura bija kļuvusi par negodprātīgu aizdevēju upuri. Vija Mengote ir viena no cilvēkiem, kas savulaik iekrita “Latvijas Hipotēkas” juridiskajos slazdos. Toreiz negaidītas finansiālas grūtības lika meklēt iespēju aizņemties. Slēdzot līgumu ar “Latvijas Hipotēku”, viņa domāja, ka aizņemas naudu, ieķīlājot dzīvokli. Taču patiesībā izrādījās, ka viņa to pārdevusi aizdevējam par aptuveni trešdaļu no dzīvokļa vērtības un pati kļuvusi par īrnieci. “Teikšu godīgi, es biju tādā šokā, kad uzzināju, ka varu pazaudēt dzīvokli,” toreiz notikušo atceras Vija Mengote.Vairāk šeit.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment