Īpaši dīvaini veidi, kā tiek pielietoti cilvēku mati – #4 vienkārši KO?!

 

Svētas relikvijas

Viltotas svētās relikvijas ir labs veids, kā no cilvēkiem izspiest kaudzi naudas. Dažas no tādām satur cilvēka matus it kā no svētajiem vai kādiem citiem godāmajiem cilvēkiem, lai gan patiesībā tie bija parasta cilvēka mati. Šodien relikvijas pārdod arī internetā – tās parasti satur “slavenību” matus.

Drēbju ražošana

Daudzās pasaules valstīs matus izmanto drēbju šūšanā. Parasti tie tiek pievienoti citiem materiāliem, kā, piemēram, vilnai vai arī dzīvnieku matiem. Ja drēbju šūšanai izmantotu tikai cilvēka matus, tad materiāls būtu ļoti kaitinošs, niezošs un līdzinātos kaktusam.

2

Vīraks

Mēs visi zinām, cik ļoti smird degoši cilvēku mati. Tad kāpēc lai kāds gribētu, ka mati tiek izmantoti vīrakā? Tomēr Indijā cilvēki uzskata, ka vīraki, kas veidoti no cilvēku matiem, palīdz aizdzīt ļaunos garus. Ja es būtu ļauns gars, es arī bēgtu.

Lasi vēl: Uzmanību: tev ausīs ir matiņi? Tad tev noteikti ir jāzina šis!

Atbrīvošanās no kaitēkļiem

Cilvēku mati jau gadiem tiek izmantoti, lai kontrolētu dzīvnieku piekļuvi konkrētām vietām. Piemēram, brieži baidās no cilvēku smaržas, arī kurmjiem tā šķiet biedējoša. Lauksaimnieki matus karina arī kokos, lai atvairītu vaboles.

Mūzikas radīšana

“Git-git” ir Mangjānu mūzikas instruments, kam ir stīgas, kas ir veidotas no cilvēku matiem. Git-git ir līdzīgs vijolei.

Attēlu rezultāti vaicājumam “git-git music”

Avots: topratedviral.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment