Jādodas atvaļinājumā, bet bail, ka tā laikā novītīs visi augi? Šie padomi to 100% novērsīs

Vai dodaties atvaļinājumā, bet jūsu prombūtnes laikā nav neviena, kas pieskatītu istabas augus? Šajā gadījumā obligāti jāveic daži profilaktiski pasākumi, kuru galvenais mērķis ir nodrošināt puķēm pazīstamus apstākļus, lai tie pat nepamanītu jūsu prombūtni. Pastāstīsim, kā to izdarīt.

Atstājiet aizkarus atvērtus

Atstājiet aizkarus atvērtus, lai augi iegūtu pietiekami daudz saules gaismas. Ja jūsu ziedi atrodas uz palodzes vai blakus logam, aizejot neaizveriet aizkarus. Tas ļaus augiem iegūt pietiekami daudz siltuma, kamēr jūs esat prom.

Tiesa, vissvarīgākais ir neatstāt augus vietā, kur to lapas var “sadegt”: pārmērīga saules gaismas iedarbība liek augiem ne tikai patērēt vairāk ūdens, bet arī dzeltēt. Speciālisti iesaka ziedus, kuriem nepatīk ēna, novietot 30-90 centimetru attālumā no loga. Tas ir labākais variants, kurā viņiem netrūks saules gaismas, bet vienlaicīgi arī varēs ilgāk saglabāt ūdens krājumus.

Kārtīgi aplejiet augus pirms došanās prom

Tas nenozīmē, ka augi ir “jāapplūdina” (šādi krasi pasākumi radīs pūstošas saknes), taču ir svarīgi, lai mitrums pareizi piesūcinātu augsni. Tiklīdz ūdens sāk plūst no atveres poda apakšā, varat apstāties – ar šo daudzumu pietiks.

Pirms došanās prom nomazgājiet savus “zaļos draugus”. Lai to izdarītu, jums ir jāpielāgo ūdens istabas temperatūrai, jāpārliecinās, ka spiediens nav pārāk spēcīgs, un pēc tam turpiniet tīrīšanu. Ņemiet vērā, ka augus, kuriem patīk bieža laistīšana, var laistīt, nepārklājot augsni, bet, ja ziedam augsnes mitrums ir kontrindicēts, tad tā augsne jāpārklāj ar plastmasas maisiņu vai plēvi. Šādā gadījumā jāmazgā tikai auga lapas. Jebkurā gadījumā ir svarīgi rīkoties uzmanīgi, lai neappludinātu augu.

Radiet mitru vidi

Ir augu kategorija, kas īpaši mīl mitrumu. Tajā ietilpst sansevjēras, alveja, platīrijas utt. Dažas saimnieces tos glabā vannas istabā, dažas izmanto gaisa mitrinātāju, dažas tikai bieži tos laista. Iesakām atvaļinājuma laikā ķerties pie viena paņēmiena, kas palīdzēs nodrošināt ziedus ar pietiekamu mitrumu uz ilgu laiku.

Lasi arī: Pieredzējušas saimnieces veļas mašīnā pievieno sāli. Un tam ir pamatots iemesls

Paņemiet paplāti ar augstām malām, ielieciet tajā oļu vai akmeņu kārtu, uzlejiet ūdeni un uzlieciet augu podus. Mitrumam iztvaikojot, palielināsies gaisa mitrums, bet oļi pasargās ziedus no tiešas saskares ar ūdeni un neveidos sakņu puves. Vēl viens veids ir vienkārši savākt visus augus nelielā telpā un nodrošināt pietiekami daudz dabiskās gaismas. Tādā veidā jūs varat izveidot vēlamo mikroklimatu.

Pārvietojiet āra augus ēnā

Neskatoties uz to, ka āra augi ir izturīgāki nekā istabas augi, daži piesardzības pasākumi nevar kaitēt. Pirmkārt, podiņos labi jāsamitrina augsne, lai ziediem pietiktu mitruma līdz atgriešanās no atvaļinājuma. Otrkārt, podi jāpārvieto uz vietu, kur nekrīt tiešie saules stari. Jā, ēna nav tas labākais variants augiem, bet, ja izvēlaties no diviem ļaunumiem, tad labāk ļaujiet ziediem nedēļu vai divas nostāvēties prom no saules. Fakts ir tāds, ka pārmērīga saules gaismas un vēja ietekme noved pie tā, ka zeme sāk ātrāk izžūt, un, ja šajā laikā augi netiek pietiekami laistīti, tie nokalst.

Nogriežat ziedus

Rūpīgi pārbaudiet visus savus “zaļos draugus”: gan tos, kas atrodas mājā, gan tos, kas atrodas uz ielas. Ja kāds no tiem zied, apgrieziet. Tas ļaus augiem lēnāk absorbēt ūdeni un arī samazinās sēnīšu izplatīšanās iespēju. Neuztraucieties par visa skaistuma nogriešanu: kamēr esat atvaļinājumā, augos sāks veidoties jauni ziedi.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment