Pieredzējušas saimnieces veļas mašīnā pievieno sāli. Un tam ir pamatots iemesls

Veļas mašīna jau sen ir viens no galvenajiem mūsdienu saimnieču palīgiem. Dažādu mazgāšanas režīmu daudzums ļauj kvalitatīvi mazgāt lietas bez iepriekšējas mērcēšanas. Bet, diemžēl, bieži vien pēc šādas mazgāšanas veļa maina savu sākotnējo toni, bet dažus traipus tā arī neizdodas izmazgāt. Kā atrisināt problēmu?

Izdomas bagātas un attapīgas saimnieces ir atradušas veidu, kā šo problēmu atrisināt: palīdzēs parastā galda sāls, kas ir katrā virtuvē!

Kāpēc lietas zaudē krāsu

Veļa izbalē ne tikai no lielā mazgāšanas reižu skaita, bet arī no pulvera paliekām, kas paliek uz auduma. Šī iemesla dēļ balta veļa var kļūt pelēka. Bieži vien tas notiek tāpēc, ka netiek ievēroti ieteikumi par konkrēta veida auduma kopšanu. Nereti netiek atdalīta veļa pēc krāsām. Ir dažādi līdzekļi, kas palīdz veļai nezaudēt krāsu, bet ir arī pārbaudīts ekonomisks līdzeklis, kurš turklāt ir dabīgs!

Sāls pievienošana veļas mašīnā

Krāsas maiņas problēma tiks atrisināta, ja veļas mazgājamās mašīnas “skalošanas” nodalījumā pievienosiet 1 ēdamkaroti galda sāls. Sāls palīdzēs kvalitatīvi izskalot pulveri no drēbēm. Labāk ir izmantot ekstra sāli.

Ja nepieciešams atsvaidzināt vecas drēbes, atstājiet tās siltā sāls šķīdumā uz 30–40 minūtēm. Šī metode palīdzēs arī nofiksēt izstrādājuma krāsu. Pēc sāls procedūras nosūtiet lietu uz veļas mašīnu un mazgājiet to vajadzīgajā režīmā.

Sāls ir nepieciešama ne tikai, lai saglabātu produkta krāsu. Tas lieliski noņem traipus no audumiem. Galvenais ir to izdarīt laikā. Piemēram, jūs uzlējāt vīnu uz savas iecienītākās blūzes. Nekavējoties apberiet šo vietu ar sāli un pēc tam iemērciet lietu pusstundu aukstā ūdenī. Un tikai pēc tam mazgājiet blūzi veļas mašīnā.

Mēs visi zinām, ka asins traipus vajadzētu mazgāt tikai ar aukstu ūdeni. Taču retais zina, ka traipus vieglāk nomazgāt, ja ūdenim pievienos sāli. Pēc tam lietas tiek mazgātas atbilstošajā temperatūrā.

Karstā ūdenī viegli izzūd sviedru traipi. Mazgājiet drēbes šķīdumā ar proporcijām: 3 ēdamkarotes sāls uz 1 litru ūdens.

Lasi arī: Ernesta Hemingveja mīļākais kokteilis, kurš arī tavu vasaru padarīs vēl labāku!

Nebaidieties mazgāt ar sāli! Tas ir drošs jebkura veida audumam. Garš tills un aizkari nebūs izņēmums. Vienkārši pievienojiet mazgāšanas līdzeklim sāli (3 ēdamkarotes sāls uz 1 litru ūdens) un mazgājiet kā parasti.

Ja mazgāšanas laikā nolemjat izmantot sāli, jūs atradīsit vēl vienu patīkamu bonusu: lietas kļūs mīkstas, gluži kā pēc dārga kondicioniera lietošanas. Efekts nav atkarīgs no mazgāšanas veida: ar rokām vai veļas mašīnā.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment