Jauna alternatīva zārkiem! Vai Tu gribētu atdusēties šādā veidojumā?

Zārki un kapakmeņi ir tik ļoti pagājušo gadu tendence. Šis jaunais, dabiskais un dabai ļoti draudzīgais apbedīšanas veids varētu kļūt par populārāko apbedīšanas veidu pēc pār desmit gadiem.

Šī unikālā apbedīšanas metode ir radīta Itālijā, kur idejas autori ir divi dizaineri. Viņi radīja organisku kapsulu, kura ļauj mirušā ķermenim “pārvērsties” par koku. Mirušais ķermenis ar laiku kļūs par mēslojum, nodrošinot jaunā kociņa veselīgu augšanu.

kapsula

Tas strādā tā, ka sākotnēji ķermenis tiek iekapsulēts embrija pozā un tad aprakts. Kapsulas virsotnē tiek iestādīts mazs kociņš vai iesēta sēkla. Tu pats droši vari izvēlēties par kādu koku tu labprātāk vēlētos kļūt. Gluži tā pat, kā tu varētu izvēlēties savu zārku tradicionālām bērēm.

kapsula2

Pati kapsula ir veidota no stērķeles plastmasas, kura 100% bioloģiski noārdās jeb sadalās, neatstājot nekādas pēdas un piesārņojumu dabā. Tā neaptur vai nepalēnina dabiskos bioloģiskos procesus, ļaujot gan kapsulai, gan ķermenim kļūt par minerālvielām.

Ar laiku šāda veida kapsulas pārveidos kapsētas par lieliem skaistiem mežiem.

kapsula4

Avots: canyouactually.com

Avots: osta

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">M</cite>

    Ja kāds vēl mācētu pirms raksta publicēšanas atrast kļūdas tekstā, būtu pavisam labi. Mūsdienās ar nepabeigtu bērnudārza izglītību ir krietni par maz!

    • <cite class="fn">i</cite>

      Vai Tev ar šo komentāru diena kļūst saulaināka? Pirms norādi uz citu kļūdām ar bērnudārza izglītību, pasties uz savām. Nākotnē, lai Tu zinātu pēc katras domuzīmes ir jāliek atstarpe. Bet laikam Tev to bērnudārzā nemācija.

      Cik labi šeit noder teksts… -> Cik mēs tomēr cilvēki esam vareni spriest par citu kļūdām, neredzot savējās. Lai jau tas prieks tiek tiem kuri nekad nekļūdās un piedzima “PERFEKTI” . Jauku un saulainu dienu. /autors nezināms/

    • <cite class="fn">Čāpiņa</cite>

      Ja tu esi tik, piedod, “STULBS/A” un savu laiku velti tik pat stulbiem komentāriem, tad atvaino, tu esi “SŪDS” ( pat bez kociņa )

  • <cite class="fn">Justīne</cite>

    Piemēram, ja kāds tuvinieks vēlēsies atnākt uzlikt kādu puķi vai ko tādu, kā tas būs iespējams?

Leave a Comment