Jauna ēra policijā? Likvidēs 632 amata vietas un drošības nodrošināšanā vairāk prasīs sabiedrības palīdzību

Viss liecina, ka Latvijas policiju tuvākā nākotnē gaida lielas pārmaiņas – Ministru kabinets (MK) tikko apstiprinājis jaunu darba organizācijas un izmaiņu sistēmu Valsts policijā (VP) – cita starpā tā ietver  632 amata vietu likvidāciju. Policistu skaits gan nemazināsies.

 

Tas izriet no iekšlietu ministra Sandra Ģirģena paustā preses konferencē pēc valdības sēdes.

Ģirģens pat uzskata, ka tas esot vēsturisks brīdis, jo VP sagaida neatgriezeniskas izmaiņas struktūrā. “Mēs nepiekrītam stagnācijai, policijai jābūt ātrai, mobilai un pieejamai attiecībā pret sabiedrību,” sacīja Ģirģens.

Ģirģens arī norādīja, ka uzsvars reformās tiks likts tieši uz 632 amata vietu likvidāciju, vienlaikus saglabājot pašreizējo policistu skaitu. “Tiem, kas šobrīd strādā policijā, nav jāuztraucas par savām darba vietām,” nomierināja ministrs. Savukārt nākamais pārmaiņu posms paredz iesaistīt sabiedrību iekšējā drošībā jeb veidot “comunity police” institūtu. “Sabiedrība palīdzēs policijai iekšējās drošības stiprināšanā, cīņā ar noziedzīgiem nodarījumiem. Viņš norāda, ka visā pasaulē valstīs ir ļoti attīstīts tieši šis “sabiedriskās policijas” institūts jeb sabiedrības līdzdalība.

Lasi arī: Ģimene netālu no Vecpiebalgas izveidojusi skaistu kinoteātri vecā cūku fermā

Visbeidzot trešais uzsvars būs uz tehnoloģisko atbalstu – kamerām, sejas atpazīšanas programmām un visām citām inovācijām, kas patlaban esot prioritāte Eiropas Savienībā.

Šķir otru lapu, lai uzzinātu vēl vairāk (cik  prasīs budžeta līdzekļus arī plānotā algu palielināšana)

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment