JAUNĀ OPEL ZAFIRA LIFE: ETALONS JAU CETURTAJĀ PAAUDZĒ

Opel jaunākās paaudzes minivens. Viens modelis, trīs izmēri, katrs ar 5 – 9 sēdvietām, drosmīgs dizains un līdzsvarotas proporcijas.

Pievilcīgu, pielāgojamu un praktisku minivenu vārds ir “Zafira”. Divdesmit gadus pēc pirmās paaudzes panākumiem šis stāsts turpinās ar jaunizveidoto ceturtās paaudzes modeli. Opel Zafira Life ir ērti vadāms, komfortabls minivens, ko Vācijas autoražotājs, pielāgojot klientu prasībām, piedāvās trīs dažādās garuma versijās: 4,60 metrus garais “Small”, 4,95 metrus garais “Medium” un 5,30 metrus garais “Large” – katram no tiem ir līdz deviņām sēdvietām. Zafira Life “Small” versija ir par desmit centimetriem īsāka nekā pašreizējā Zafira, bet “Large” ir par aptuveni 65 cm garāka un līdz ar to gandrīz tikpat liela kā Vivaro Combi pasažieru versija. Tādējādi Zafira Life aptver dažādus transportlīdzekļu segmentus un ir jauns etalons starp daudzvietīgajiem miniveniem.

Zafira Life atbilst visām prasībām – sākot ar daudzpusīgu interjeru, augstu komforta līmeni un modernām vadītāja palīdzības sistēmām, līdz mūsdienīgai informācijas un izklaides sistēmai, projekcijas ekrānam un kameras un radara vadītai aktīvajai kruīza kontrolei. Modernās tehnoloģijas jaunajā modelī ir apvienotas ar drosmīgu dizainu, sabalansētām proporcijām, īsām pārkarēm un Opel raksturīgo priekšdaļas dizainu. Vadītājs un pasažieri var izbaudīt divdaļīgo panorāmas jumtu un atveramo bagāžas nodalījuma logu. Pasūtījumu pieņemšana sāksies februārī. Zafira Life ir aprīkota ar modernu IntelliGrip vilkmes kontroli, lai nodrošinātu labāku saķeri uz irdeniem segumiem. 4×4 versija būs pieejama jau no tirdzniecības uzsākšanas brīža. Visu riteņu piedziņas sistēmu nodrošina Dangel bezceļu speciālisti. Opel piedāvās arī pilnībā elektrisku versiju –  2021. gada sākumā.

Viens modelis, trīs izmēri: Zafira Life jebkuram mērķim

Zafira Life “Small” sacenšas ar kompaktajiem miniveniem, bet piedāvā ievērojami vairāk telpas un vietas līdz pat 9 pasažieriem –  netipiska ietilpība šajā klasē. Tai ir arī neliels apgriešanās rādiuss (11,3 m), laba vadāmība un divas sensoru vadītas bīdāmās durvis, kas atveras elektriski ar kājas kustību, līdzīgi kā Astra Sports Tourer un Insignia Sports Tourer bagāžnieka vāks – arī unikāls aprīkojums šajā tirgū segmentā. Zafira Life “Medium” (tāpat kā Zafira Life “L”) ir par 35 cm garāka, 3.28 m gara riteņu bāze, līdz ar to aizmugurē sēdošajiem pasažieriem ir vairāk vietas kājām, kas padara to par vidēja lieluma minivenu konkurentu D tirgus segmentā. Salīdzinājumā ar konkurentiem, Opel ir arī lielākas bagāžas nodalījuma durvis un vieglāka piekļuve iekraušanai / izkraušanai, kā arī lielāka kravas ietilpība, kas ir virs 1t. Zafira Life “Large”, ar bagāžas ietilpību ap 4500 litriem, ir sāncensis pat lielākiem t.s. “veniem”.

Viss tiek kontrolēts

Jaunajā Opel minivenā ir vairākas vadītāja palīdzības sistēmas. Kamera un radars uzrauga zonu transportlīdzekļa priekšā. Sistēma pat atpazīst gājējus, kas šķērso ceļu, un var uzsākt avārijas bremzēšanu pie ātruma līdz 30 km / h. Inteliģentā kruīza kontrole pielāgo ātrumu pēc priekšā braucošā transportlīdzekļa, automātiski samazina ātrumu un, ja nepieciešams, var samazināt ātrumu līdz 20 km / h. Joslas saglabāšanas asistents un vadītāja miegainības brīdinājums informē vadītāju, ja viņš ir pavadījis pie stūres pārāk daudz laika un ir nepieciešams pārtraukums. Tālo gaismu asistents, kas automātiski pārslēdzas uz tuvajām vai tālajām gaismām, tiek aktivizēts virs 25 km / h. Šajā tirgus segmentā unikāls ir arī krāsainais projekcijas ekrāns, kas parāda ātrumu, attālumu līdz priekšējam transportlīdzeklim un navigāciju.

2019. gada laikā Zafira Life piedāvās arī Opel Connect telemātikas pakalpojumu. Noderīgas funkcijas, piemēram, tiešraides navigācija ar reālā laika satiksmes informāciju, tiešā saikne ar palīdzību uz ceļa un neatliekamās palīdzības izsaukšanu vadītājam un pasažieriem sniedz papildu sirdsmieru. Palīdzību var sasniegt dažu sekunžu laikā, izmantojot sarkano pogu. Ja nostrādā drošības jostu spriegotāji vai drošības spilveni, ārkārtas zvans tiek aktivizēts automātiski.

Laba pārredzamība uz visām pusēm ir īpaši svarīga lielākiem transportlīdzekļiem, piemēram, šaurās ielās vai manevrējot pilsētās. Ultraskaņas sensori priekšējos un aizmugurējos bamperos brīdina vadītāju par jebkāda veida šķēršļiem stāvvietā. Attēls no aizmugurējā skata kameras tiek parādīts salona spogulī vai 7,0 collu ekrānā – otrajā gadījumā ar 180 grādu redzamību no putna lidojuma.

Lielais 7,0 collu skārienekrāns ir aprīkots ar multivides un multivides navigācijas informācijas un izklaides sistēmu. Abās sistēmās ir pieejama tālruņa integrācija, izmantojot Apple CarPlay un Android Auto. Multivides navigācija ir papildināta ar Eiropas navigāciju ar 3D skatu. Lielo pilsētu interesantākās vietas tiek attēlotas “Full HD” kvalitātē. Kā papildopcija ārpus pilsētas braucienos ir ļoti reālistiska ģeogrāfiskās vides atttēlošana. Pateicoties Opel Connect, navigācijas sistēma ietvers reālā laika satiksmes informāciju par jaunāko situāciju uz ceļiem. Visiem aprīkojuma līmeņiem ir pieejama jaudīga skaņas sistēma. Augstākā līmeņa aprīkojuma versijā pasažieri var baudīt pirmklasīgu akustiku, pateicoties 10 skaļruņiem.

Rakstu iesaka:

Avots: opel.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment