Jaunais latvietis Mārtiņš Sesks ar Opel ADAM R2 uzvar “Rally di Roma Capitale”

 

“ADAC Opel Rally Junior Team” priecājas par savu uzvarētāju sniegumu “FIA ERC Junior U27” trešajā posmā “Rally di Roma Capitale”. 18 gadu vecais latvietis Mārtiņš Sesks svinēja savu pirmo “ERC Junior” uzvaru ar Opel ADAM R2 un pārņēma vadību Eiropas čempionāta saspringatjā kopvērtējumā. Trīskārtējās Eiropas čempionu komandas dubultuzvaru nodrošināja zviedrs Toms Kristensons (Tom Kristensson) (27), kurš “FIA ERC Junior U27” pirmo reizi izcīnīja vietu uz pjedestāla un pacēlās uz trešo vietu kopvērtējumā aiz komandas biedra Seska un Peugeot pilota Efrēna Jarēna (Efrén Llarena).

Mārtiņš Sesks un viņa stūrmanis Renārs Francis rādīja iespaidīgu sniegumu asfalta sacensībās ap Itālijas galvaspilsētu Romu. Baltijas komanda vislabāko rezultātu uzrādīja deviņos ātrumposmos, nodrošinot septiņus bonusa punktus ar uzvaru pirmajā posmā, un otrajā dienā pārliecinoši saglabājot vadību. “Tas bija fantastisks rallijs”, pēc finiša saka Sesks. “Mēs ātri atradām labu ritmu mūsu ADAM R2 un pēc tam pielāgojām transportlīdzekļa iestatījumus pastāvīgi mainīgajam ceļu stāvoklim. Mana apkalpojošā komanda atkal darbojās nevainojami, un ADAM R2 strādāja kā pulkstenis – un tas viss šajā fantastiskajā vietā Romā. Es nekad neaizmirsīšu pirmo “FIA ERC Junior U27” uzvaru ar savu “ADAC Opel Rallye Junior Team”!”

Toms Kristensons un stūrmanis Henriks Appelskogs (Henrik Appelskog) arī ir laimīgi par savu pirmo pjedestālu “FIA ERC Junior U27”: “Sākumā mēs bijām tiešām lēni,” saka pagājušā gada “ADAC Opel Rallye Cup” čempions. “Mums bija nepieciešams zināms laiks, lai atrastu ADAM R2 robežu, tad mēs cīnījāmies ar pārsistām riepām, bet pēc dažām nelielām izmaiņām mēs tikai uzlabojām un uzlabojām savu sniegumu. Mūsu temps tiešām bija labs, un esmu ļoti priecīgs, ka mēs galu galā varējām sasniegt “ADAC Opel Rallija Junior Team” dubultuzvaru.”

Pēc triumfa Romā, Eiropas čempionātā rallijā Opel līderis Sesks ieņem augstāko vietu gan “ERC Junior”, gan “ERC3” starpposmu rezultātos. “FIA ERC Junior U27” ceturtais posms atkal notiks uz asfalta ceļiem no 24. līdz 26. augustam tradīcijām bagātajā Čehijas posmā “Barum Czech Rally Zlín”.

FIA ERC Junior rezultāti pēc trīs no sešiem posmiem:

  1. Sesks 94 punkti; 2. Llarena 55; 3. Kristensson 49; 4. Gago 38*; 5. Broz 35; 6. Vita 31; 7. Munnings 30; 8. Wagner 29; 9. Blach Nuñez 15; 10. Hokkanen 14; 11. Stengg 7; 12. Furuseth 1.

* Punktu atskaitīšana pēc noteikumu pārkāpuma

Rakstu iesaka: 

Avots: opel.autofavorits.lv

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment