Jauneklim stipri sāpēja galva: ārsti viņa smadzenēs atrada kaut ko 11 cm garu

Tiek uzskatīts, ka 19 gadus vecais Vens Ksauli inficējies ar parazītu spirometra erinaceieuropaei larvae, kad netīšām iegrieza sev rokā, kamēr nogalināja vardi ēdienam.

Jau drīz pēc tam puisis sāka ciest no spēcīgām migrēnām un pat mērenas epilepsijas, kas galu galā lika viņam vērsties pēc palīdzības slimnīcā. Viņš cieta arī no paralīzes, atmiņas un pat runas zudumiem.

Veicot Vena smadzeņu skenēšanu, ārsti nonāca pie šokējoša atklājuma: lenteņa infekcijas jaunekļa smadzenēs.

Parazīts bija ne tikai pieaudzis, bet arī dzīvs, un, kā izskatījās, komfortabli dzīvoja no jaunekļa smadzeņu šūnām. Vens tika nozīmēts operācijai, kuras laikā ķirurgi atvēra jaunekļa galvaskausu un ātri vien izņēma lenteni divu minūšu laikā.

Lasi vēl: Meitene sūdzējās par sāpēm ausī: tas, ko ārsti atrada, bija ŠAUSMĪGI!

Tomēr tas nebija vienkāršs uzdevums, kā stāsta neiroķirurgs dr. Jangs: “Tas bija dzīvs; tas joprojām kustējās smadzenēs. Mums nācās no izņemt neskartu, nevarējām riskēt ievainot tā ķermeni, jo tad tas turpinātu attīstīties smadzenēs. Tāpēc mēs to izvilkām lēni un uzmanīgi.”

Puisis, kurš šobrīd vēl atgūstas pēc operācijas, stāsta, ka mocības sākušās pirms diviem gadiem: “Es atceros, ka dīrāju vardi – brīdī, kad iegriezu pirkstā, lentenis noteikti iekļuva manī caur šo brūci. Nav brīnums, ka mans pirksts tik ļoti niezēja nākamo dienu laikā, bet es par to pārāk daudz nedomāju – kā es varēju zināt, ka tas ir tārps?”

Avots: mirror.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment