Jauns pakalpojums ZAAO EKO laukumos

SIA “ZAAO” (ZAAO), paplašinot atkritumu šķirošanas iespējas, ar 1.maiju piedāvā jaunu pakalpojumu dalīto atkritumu pieņemšanas laukumos. Turpmāk iedzīvotāji EKO laukumos bez maksas varēs nodot apavus.

ZAAO Šķiroto atkritumu savākšanas daļas vadītāja Ginta Gailuma skaidro, ka klienti arvien vairāk novērtē EKO laukumos piedāvātos pakalpojumus: “ZAAO mērķis ir nodrošināt saviem klientiem atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu, kas ir nepieciešams, mūsdienu prasībām atbilstošs, ērts un atvieglo ikdienas soli. Būtiski arī attīstīt dalīto atkritumu apsaimniekošanas sistēmu, lai materiāli, kas tiešām derīgi pārstrādei vai cita veida izmantošanai, netiktu izmesti sadzīves atkritumos.”

ZAAO darbības reģiona 21 EKO laukumā no iedzīvotājiem bez maksas tiks pieņemti lietoti, bet vēl nenolietoti apavi – kurpes, sandales, sporta apavi u.c.. Apaviem jābūt pa pāriem, sausiem un tīriem, var būt nepieciešami labojumi (piemēram, rāvējslēdzim, papēdim), Sīkāku informāciju par apavu kvalitāti sniegs EKO laukumu pārziņi. Pilnīgi sabojāti un nelietojami apavi netiks pieņemti, tāpat nodošanai neder arī gumijas zābaki.

Zināms, ka EKO laukumos bez maksas tiek pieņemti pārstrādei derīgie materiāli: papīrs un kartons, dzērienu kartona iepakojums (tetrapakas un elopakas), polietilēna plēve, PET dzērienu pudeles, sadzīves ķīmijas un kosmētikas plastmasas pudeles un kannas, pudeļu un burku stikls, metāla iepakojums (piemēram, skārdenes un konservu kārbas) un metāla sadzīves priekšmeti, neizjauktas sadzīves elektriskās un elektroniskās iekārtas (izņemot TV un datoru monitorus).

Savukārt par maksu EKO laukumos ir iespējams nodot lielgabarīta un zaļos atkritumus, būvgružus, bet no 1.maija no iedzīvotājiem par maksu pieņems arī logu stiklu, TV un datoru monitorus, kā arī vieglo automašīnu riepas.

SIA ZAAO ir divdesmit astoņu pašvaldību uzņēmums, kas nodrošina atkritumu savākšanu, šķirošanu, uzglabāšanu, apstrādi, pārvadāšanu, apglabāšanu un sabiedrības izglītošanas aktivitātes.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment