Jūties depresīvi? Izlasi šo un uzreiz paliks labāk!

“Vislielākais iekšējais miers nāk no mīlestības un līdzjūtības pret citiem. Jo vairāk mēs rūpējamies par citu cilvēku laimi, jo labāk jūtamies paši.” /Tenzins Gjaco/

Ja vēl neesi to piedzīvojis, tad pienācis laiks pamēģināt. Kad jūties nomākts, tā vietā, lai koncentrētos uz problēmām, sniedz palīdzīgu roku kādam, kuram tas ir vajadzīgs. Piemēram, vari palīdzēt kādam vecam cilvēkam sakopt pagalmu vai vienkārši sniegt atbalstu draugam, kuram vajadzīgs plecs, uz kā paraudāt.

“Raksturu nevar izkopt ātri un viegli. Tikai ar mēģināšanu un ciešanām var stiprināt dvēseli, rast iedvesmu jauniem mērķiem un sasniegt iecerēto.” /Helēna Kellere/

Nelaimē mēs sastopamies ar nezināmo, kas ir mūsu pašu bailes. Dzīve ir jāpieņem tāda, kāda tā ir, jo tā mēs varam pilnveidoties.

“Pērle ir skaistums, ko veido ciešanas dzīves laikā. Tā ir asara, kas veidojusies no austeres ievainojuma. Mūsu dzīves bagātības arī veidojas caur grūtībām. Ja neesam bijuši ievainoti un sāpināti, tad nevarēsim radīt savu pērli.” /Stīvens Hellers/

Pēkšņi un negatīvi dzīves aspekti parasti ir te, kas mums palīdz tikt uz priekšu un mūs padara labākus un stiprākus. Viss atkarīgs no tā, kā uz to skatāmies – kā uz iespēju vai šķērsli.

“Dažreiz tavs prieks rada smaidu, bet dažreiz smaids var radīt prieku.” / Thiķ Ņat Haņs (Thich Nhat Hanh)

Smaids ir lipīgs un tas var uzlabot noskaņojumu vai vismaz nedaudz izkliedēt skumjas.

“Labs humors ir kā atspirdzinošs dzēriens prātam un ķermenim.  Tās ir labākās zāles pret uztraukumu un depresiju. Tā ir vērtība, kas piesaista jaunus draugus un atvieglo dzīves smagumu. Tas ir īsākais ceļš uz mieru un gandarījumu.” /Grenvils Kleisers (Grenville Kleiser)

Humors ir viens no labākajiem risinājumiem. Lai kādu sasmīdinātu, ir jābūt labiem nodomiem un jāsaprot konkrētā situācija un cilvēks. Izprast gan labo, gan slikto jau tāpat ir grūti, un to visu var uztvert caur humoru.

“Un pienāca tā diena, kad risks palikt saspiestam pumpurā bija sāpīgāks par to risku, kas bija vajadzīgs, lai uzziedētu.” /Anaisa Nina/

Mainīgums ir vienīgā konstante visumā. Agri vai vēlu visam ir jāmainās. Arī depresija neilgst mūžīgi, kaut gan reizēm šķiet, ka no tās nekad neizkļūsim. Apzinoties, ka situācija var mainīties, var ietekmēt notikumu gaitu.

“Visskaistākie cilvēki mūsu dzīvē ir tie, kuri pazīst sakāvi, ciešanas, grūtības, zaudējumu, un ir atraduši izeju no tā visa. Viņi  novērtē, izjūt un saprot dzīvi, kas ir piepildīta ar līdzjūtību, maigumu un mīlestību. Skaisti cilvēki nerodas ne no kurienes.” /Elizabete Kiblere-Rosa/

Jo plašāks ir emociju spektrs, ko cilvēks ir piedzīvojis, jo labāk tas ir pamanāms no malas. Depresija var novājināt, bet pēc laika tu nonāc atpakaļ uz kājām. Tomēr ar katru reizi kļūst arvien grūtāk, līdz tu sāc domāt, ka to nespēj paveikt.

Tomēr tu esi ticis tik tālu, un tev vajadzētu lepoties ar to un cīnīties pretī grūtībām. Katra uzvara tevi padarīs spēcīgāku un iekšēji bagātāku.

Avots: higherperspectives.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment