Kā aizdarīt spraugu starp vannu un sienu? Lūk, pāris noderīgu variantu.

 

  1. Sanitārais silikons hermētiķis

Šī metode ir piemērota pat visšaurākajām spraugām. Lai iegūtu vislabāko efektu, spraugas vietu no sākuma attīra un nosusina, tad no speciālā flakona uzklāj hermētiķi. Neaizmirstiet, ka pēc sanitārā silikona lietošanas obligāti nepieciešams izvēdināt telpas, jo tā uzklāšanas laikā izdalās etiķskābe, kuras aromāts ir ļoti nepatīkams.

Noderīgs ieteikums: padarītais darbs izskatīsies daudz estētiskāks, ja pirms silikona uzklāšanas uz flīzēm uzlīmēsiet līmlenti, lai tās nenotraipītu.

  1. Montāžas putas

Mēs uzskatām, ka šis ir viens no visvieglākajiem veidiem, kā aiztaisīt starp vannu un sienu esošos caurumus. Pirms tam atliek vien notīrīt un nosusināt virsmu, tad spraugai virsū uzklāt montāžas putas. Materiāls izpletīsies, aizklājot visas brīvās vietiņas un caurumiņus tur. Pēc tam ļaujiet materiālam kārtīgi nožūt. Nekādā gadījumā nedrīkst aizmirst, ka putām ir jābūt mitrumu izturīgām!

  1. Cementa maisījums

Šis ir lielisks risinājums lielākām spraugām un starpām. Atkal, virsmu nepieciešams notīrīt, bet šajā gadījumā to nevajag nosusināt. Pēc tam izveidojiet speciālus veidņus, kas neļaus mūsu maisījumam nokrist un sabojāt virsmas. Ar cementa maisījumu aizsedziet visas plaisas un spraugas, pēcāk ļaujot materiālam pilnībā izžūt. Šī metode nav pārāk estētiska, tādēļ iesakām no sākuma nolīmēt vannas maliņas ar līmlenti un pēcāk izdomāt skaistu risinājumu, kā nosegt cementa daļu.

  1. Keramiska apmalīte

Un pēdējais, šķiet, ka arī visestētiskākais risinājums, ir keramiskā apmalīte. Šādas apmalītes var piestiprināt ar speciālo flīžu līmi. Būs jāiegulda daudz vairāk laika un piepūles, taču rezultāts neliks vilties.

Esat izlēmuši, kura metode ir vispiemērotākā? Tad noteikti ķerieties klāt darbiem! Mazliet darba, pacietības un vēlmes, lai galu galā iegūtu svaigu, skaistu un ļoti noderīgu gala rezultātu.

Lasi vēl: Vai arī tavā vannas istabā vai tualetē ož pēc kanalizācijas? Lūk, vienkāršs veids kā uzlabot situāciju!

Avots: abiem.lv

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment