Kā atbrīvoties no maijvaboles un tās kāpuriem: drošas metodes

Maijvaboles ir bīstamas cilvēkiem, jo tās kaitē dārzeņiem, apēd jaunās saknes, atstājot augus bez barības vielām.

Maijvabole izskatās nekaitīga, taču dārzkopji zina, cik daudz problēmu tā var sagādāt mūsu, tikko iestādītajām, dobēm. Esam apkopojuši galvenos padomus, kā cīnīties ar maijvaboļu.

Lielāko daļu savas dzīves vēžveidīgais dzīvo pazemē. Iestājoties siltām dienām, viņš sāk vairoties, piepildot augsni ar potenciālajiem labas ražas iznīcinātajiem – kāpuriem.

Kā atbrīvoties no maijvaboļu kāpuriem ar tautas līdzekļiem

Tautas līdzekļi pret maijvaboļu kāpuriem ir plaši pazīstami. Mēs esam izvēlējušies populārākos variantus.

Sīpolu miziņu uzlējums – atšķaidiet spaini ūdens ar miziņām proporcijā 1:3. Maisījumam ir jānotut, tam pietiks apmēram piecu dienu. Pēc tam šķidrums jāatšķaida ar ūdeni proporcijā 1:1, lai samazinātu koncentrāciju. Ņemiet vērā, ka, ja nav sīpolu, šajā receptē var vārīt arī ķiploku mizas.

Jods – 10 litros ūdens iepiliet 20 pilienus joda – ar to vajadzētu pietikt, lai nodrošinātu augu un dobju aizsardzību. Pietiek trīs reizes ar piecu dienu intervālu.

Spirts – atšķaidiet tādā pašā proporcijā kā jodu, bet šeit ir svarīgi nevilcināties un nekavējoties sākt apstrādāt augsni, jo vielai ir tendence atmosfēras iedarbībā izgaist.

Kā alternatīvu var izmantot dabīgos mēslošanas līdzekļus un izmantot urīnvielu. Šis līdzeklis ir pazīstams ar savām saudzīgajām īpašībām un ir iecienīts dārzkopju vidū, jo nesatur nitrātus. Mēslojums baro augsni ar slāpekli, kura bieži trūkst zemes kultūru dzīves ciklā.

Lasi vēl: Vecmāmiņa atklāja savu skaisto un sulīgi ziedošo ģerāniju noslēpumu: tas ir jods

Urīnviela ir arī lielisks profilaktisks līdzeklis, ja dārzkopjiem rodas problēma ar atbrīvošanos no maijvaboļu kāpuriem augsnē. Lai izveidotu iedarbīgu šķīdumu, uz litru ūdens jāpievieno 5 līdz 10 g urīnvielas. Tas ir pietiekami, lai apstrādātu dobes ar 20 kvadrātmetru lielu platību. Urīnvielas ietekmē parazītu kāpuri iet bojā – pēc divām nedēļām var droši strādāt ar augsni.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Arī augu veģetācijas laikā jāvadās pēc formulām:

Lai apstrādātu dārzeņu kultūras, uz 1 litru ūdens jāsajauc 6 g urīnvielas.

Krūmiem un augļu un ogu kokiem nepieciešama mazāka šķīduma koncentrācija – pietiek atšķaidīt 2 g urīnvielas uz 1 litru ūdens.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment