Kā atgūt alu cilvēka veselību?

Diemžēl tavu pasīvo dzīves veidu nespēj izglābt pat iknedēļas sporta zāles apmeklējums. Kustoties tikai 4% (60 minūtes) no kopējā 24 stundu dienas laika, ir tā pat kā gaidīt, ka ēdamkarote spinātu varētu atspēkot tikko apēstos 3 siera burgerus ar bekonu.

Viss, kas tev ir jādara, jāatgriežas pie pamatiem. Dari to, kam tu biji radīts- kusties!

Reiz senos laikos mums bija jākustas, lai izdzīvotu. Mums bija jāskrien, jālec, jāpietupstas, jāpieliecas, lai sagādātu sev ēdienu uz galda. Tā bija neatņemama dienas sastāvdaļa.

Digitālā un industriālā pasaule, kurā mēs šobrīd dzīvojam, ļauj mums ar pavisam mazu piepūli, saņemt un izdarīt lielas lietas. Viss, kas tev ir jādara, tu ievadi nepieciešamo informāciju interneta meklētājā un nospied pāris taustiņus. Pie tevis vakariņas atbrauc pašas.

Ieteikumi, kā atgriezties pie savām alu cilvēka saknēm:

  • Noskaidro un atzīsti, cik laika tu patiesībā pavadi sēdus. Kādas kustības tu veic visvairāk un kādos gadījumos tev nav jāatrodas sēdus pozīcijā?
    Situācijas reāla apzināšanās tev veiksmīgāk ļaus apjaust situācijas nopietnību un rast tai risinājumus.
  • Divas svarīgākās kustības, kuras tu viegli varētu veikt ir pietupšanās un karāšanās. Ieviešot savā ikdienā šīs kustības, ir pirmais solis uz ķermeņa pareizu kustību atgriešanu.
  • Radi vidi, kura tevi mudina uz kustībām. Piemēram, ievieto savu mājas durvju starpā, pievilkšanās stieni, lai katrreiz, kad tu dotos cauri, varētu pakarāties aptuveni 15 sekundes. Veido ieradumu, ka, tīrot zobus, tu arī taisi pietupienus.
  • Ievies savā ikdienā rīta vingrošanu. Ja tu spēj piecelties mazliet agrāk no rītiem un 10 minūtes veikt vingrinājumus, tas ir lielisks rīta sākums, kad tu iekustini savu ķermeni visai dienai. Tiem obligāti nav jābūt spēku attīstošiem vai smagiem vingrinājumiem- galvenais ir kustēties. Palēkā, parāpo, piepumpējies- dari to, ko tev gribas darīt!

Avots: artofmanliness.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Maris</cite>

    Paga, paga, paga… laba veselība??? alu cilvēku vidējais mūža ilgums bija 30 gadi… viņi tak mira kā mušas, no infekcijām, no slimībām, nebija medicīnas….

Leave a Comment