Vai ir gadījusies šāda situācija – jūs esat izvārījis veselu katlu smaržīgas zupas, tā vēl nav atdzisusi, bet jums tā ir jāieliek ledusskapī, lai tā nesaskābtu?
Kā šādā situācijā ātri atdzesēt ēdienu? Vai tomēr ir iespējams to ievietot ledusskapī karstu?
Kāpēc karstu zupu nevar ievietot ledusskapī?
Var minēt trīs iemeslus, kāpēc to nedrīkst darīt:
Ja liels un karsts priekšmets atrodas ledusskapī, tā temperatūra paaugstināsies un kļūs augstāka par istabas temperatūru. Lai atgrieztos ierastajā, zemajā, būs nepieciešams ļoti ilgs laiks (aptuveni 5-6 stundas), kas var izraisīt gan ledusskapja, gan tajā esošo produktu bojāšanos.
Ledusskapja stikla plauktiem nav raksturīga augsta siltumvadītspēja, tāpēc, ja tie ir izgatavoti no nekvalitatīva materiāla, tie var saplaisāt, kad uz tiem uzliek karstu katlu.
Lasi vēl: Ābolu pončiki: neticami garda deserta recepte
Zupa ir karsta, tāpēc tā ledusskapī iztvaiko un pēc tam nosēžas uz katla sieniņām, kas atkal var izraisīt bojājumus un samazināt tehnikas efektivitāti.
Vai karstu zupu var atstāt ledusskapī uz nakti? To darīt nav ieteicams, jo ēdiens vienkārši saskābs un bojāsies.
Par veidiem, kā ātri atdzesēt zupu, lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Laba ziņa: no 2026.gada šajā Latvijas pašvaldībā tiks krietni palielināti pabalsti
- Ivars jau 10 gadus ir elektropreču veikala darbinieks un viņš ir gatavs atklāt kādas ”viltības” izmanto šie veikali
- Turīgs tēvs nolēma meitu vest pie prāta un aizsūtīja viņu strādāt par ārsti dziļā Latvijas ciematā. Kad viņš uzzināja, kā viņai tur klājas, viņš nolēma palikt!
- Smalki un gaisīgi kā ziedlapiņa, bet “pieder” viņiem: 9 maigi un “sievišķīgi” vīriešu vārdi
- 29 gadus strādāju par kurpnieku: dalos ar informāciju par apaviem, kurus nekad sev nepirkšu un neieteiktu arī jums
- Pārstāj sutināt kāpostu tīteņus ūdenī vai skābajā krējumā, jo tie sanāk divreiz sulīgāki, ja tos aplej ar vienu labāku sastāvdaļu








