Vai ir gadījusies šāda situācija – jūs esat izvārījis veselu katlu smaržīgas zupas, tā vēl nav atdzisusi, bet jums tā ir jāieliek ledusskapī, lai tā nesaskābtu?
Kā šādā situācijā ātri atdzesēt ēdienu? Vai tomēr ir iespējams to ievietot ledusskapī karstu?
Kāpēc karstu zupu nevar ievietot ledusskapī?
Var minēt trīs iemeslus, kāpēc to nedrīkst darīt:
Ja liels un karsts priekšmets atrodas ledusskapī, tā temperatūra paaugstināsies un kļūs augstāka par istabas temperatūru. Lai atgrieztos ierastajā, zemajā, būs nepieciešams ļoti ilgs laiks (aptuveni 5-6 stundas), kas var izraisīt gan ledusskapja, gan tajā esošo produktu bojāšanos.
Ledusskapja stikla plauktiem nav raksturīga augsta siltumvadītspēja, tāpēc, ja tie ir izgatavoti no nekvalitatīva materiāla, tie var saplaisāt, kad uz tiem uzliek karstu katlu.
Lasi vēl: Ābolu pončiki: neticami garda deserta recepte
Zupa ir karsta, tāpēc tā ledusskapī iztvaiko un pēc tam nosēžas uz katla sieniņām, kas atkal var izraisīt bojājumus un samazināt tehnikas efektivitāti.
Vai karstu zupu var atstāt ledusskapī uz nakti? To darīt nav ieteicams, jo ēdiens vienkārši saskābs un bojāsies.