Kā ātri atdzesēt zupu katlā bez ledusskapja izmantošanas

Kā ātri atdzesēt zupu

Ja jums nav laika gaidīt, kamēr zupa atdzisīs, varat izmēģināt šādas pārbaudītas metodes:

Ar “ledus” vanniņas palīdzību var ātri atdzesēt zupas katlu stundas laikā līdz istabas temperatūrai, kad to jau var ievietot ledusskapī. Vienkārši aizbāziet izlietnes krānu, piepildiet to ar ledainu ūdeni un apakšā novietojiet jebkuru karstumizturīgu trauku otrādi (lai izlietne netiktu ietekmēta no lielā karstuma). Pēc tam novietojiet virsū zupas katlu. Lai šķidrums ātrāk atdzistu, tas periodiski jāsamaisa. Ja iespējams, izlietnē var pievienot ledu.

Sadaliet zupu dažādās daļās – ja visu zupu pārlejiet mazos traukos, bļodiņās un katliņos un pēc tam visus traukus novietojiet uz galda, šķidrums atdzisīs daudz ātrāk. Trauku priekšā var novietot ventilatoru. Kad tvaiks no šķīvjiem pārstāj izplūst, zupu var notecināt atpakaļ katlā un ievietot ledusskapī. Tās atdzesēšanai vajadzētu aizņemt 1-1,5 stundas.

Novietojiet zupu uz balkona (piemērots tikai ziemā) – atcerieties zem katla novietot jebkuru karstumizturīgu trauku otrādi, lai nesabojātu grīdu. Atdzesēšanas ātrums būs atkarīgs no gaisa temperatūras uz balkona.

Atšķaidiet zupu – šo metodi drīkst izmantot tikai tad, ja esat pārliecināts, ka atšķaidīšana neietekmēs ēdiena garšu. Atšķaidiet nevis ar ūdeni, bet gan ar ledus gabaliņiem, lai būtu efektīvāk. Katram litram zupas nepieciešami 3-4 ledus gabaliņi. Šķidrumu rūpīgi samaisa. Ja jums ir atkārtoti lietojami ledus gabaliņi, varat tos izmantot. Taču jāņem vairāk – tie atdzesē mazāk efektīvi.

Lai ēdiens nesabojātos, ieteicams izvēlēties tādu atdzesēšanas metodi, kas prasa ne vairāk kā 2-3 stundas. Pēc tam katlu var nolikt ledusskapī un neuztraukties par tehnikas bojāšanos.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment