Kā ātri mājas apstākļos iztīrīt tualetes podu no rūsas un dzeltenā aplikuma

Sanitārtehnikas stāvoklis var daudz ko pastāstīt par mājas saimnieku tīrības līmeni. Tāpēc katrai labai saimniecei ir svarīgi atbrīvoties no dzeltenīgā aplikuma uz tualetes poda sieniņām.

Tualetes poda attīrīšana no rūsas nav vienkārša. Lai panāktu perfektu tīrību, tiek izmantoti īpaši sadzīves ķīmijas līdzekļi vai tautas līdzekļi.

Kāpēc tualetē veidojas rūsas pēdas un dzeltens aplikums

Viens no biežākajiem sanitārtehnikas izstrādājumu piesārņojuma veidiem – dzeltenīga vai oranža toņa kaļķa nogulsnes. Tas veidojas tajās vietās, kur skalošanas laikā iekļūst ūdens no izlietnes, to veido tajā esošie minerālsāļi. Tāpēc šādu nogulšņu nogulsnēšanās ātrumu uz sanitārtehnikas izstrādājumiem tieši ietekmē ūdens kvalitāte reģionā.

Ietekme ir arī tualetes poda lietošanas biežumam. Jo retāk tualete tiek iztukšota, jo ātrāk nogulsnējas aplikums.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 66%

0%

Vēl viens netīrumu veids ir urīna akmeņi. Arī tie ir minerālu nogulsnes. Minerālsāļi pakāpeniski nogulsnējas uz sanitārā aprīkojuma sieniņām ar katru lietošanas reizi. Šis process notiek īpaši ātri, ja tualetes podam ir raupja virsma.

Lasi vēl: Nekad nespētu ko tādu iedomāties! Kā pareizi uzglabāt cukuru un kāds ir produkta derīguma termiņš

Uzkrājoties dzeltenajam aplikumam, tas sāk izdalīt nepatīkamu smaku, kas pastiprinās, jo labvēlīgā vidē vairojas baktērijas.

Uz sieniņām, pa kurām ūdens tek notek notekūdeņu novadīšanas laikā, veidojas rūsas traipi. Ir vairāki rūsas veidošanās iemesli: spēcīgs ūdens piesātinājums ar dzelzi; novecojušas metāla ūdens caurules, kas pamazām rūsē; nesakārtota kanalizācijas sistēma vai nolietota gumijas starplika kļūst par iemeslu tam, ka ūdens plūst plānā straumē.

Par labākajām poda tīrīšanas metodēm lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment