Kā efektīvi cīnīties ar tādiem mājas iemītniekiem kā: skudras, tarakāni, odi un mušas? Vienkārši!

Tarakāni

Lai izvairīts no tarakāniem, galvenais nosacījums ir turēt virtuvi tīru. Mazgājiet grīdu ar spēcīgu ziepjūdeni. Kad viņiem jūsu mājās nebūs nekā garšīga, ko ēst (tarakāni mēdz ēst arī kartonu, pītos groziņus, papīru, utt., taču daudz labāk viņiem garšo ēdienu paliekas), tad viņi paši dosies pārtiku meklēt citur.

Tāpat arī tarakāniem nepatīk svaiga gurķa smarža, līdzīgi kā skudrām. Varat novietot pāris gurķu gabaliņus vietās, kur esat manījis tarakānus.

Vai arī pagatavojiet tarakānu indi. Samaisiet vienādu daudzumu borskābes pulvera, cukura un kukurūzas miltus. Sagatavojiet to kā ēsmu un novietojiet to vietā, kur visbiežāk esat redzējis tarakānus. Šis maisījums darbojas gan kā māneklis, gan kā inde.

Odi

Odiem patīk mitras vietas un telpas, tāpēc, ja mājās parādās daudz odu, rūpējieties, lai jūsu mājās būtu pēc iespējas vairāk sausa gaisa – neturiet izlietnēs ūdeni, vienmēr nolaidiet poda vāku, neturiet grieztos ziedus ūdens vāzēs, utt.  Rūpējieties par ventilāciju – izvēdiniet telpas pāris reizes dienā.

Varat arī izsmidzināt ķiploku sulas šķīdumu, taču tas odus aizturēs tikai uz pāris stundām. Attiecībā 1:5 sajauciet ķiploku sulu ar ūdeni un izsmidziniet šo šķīdumu uz sevis vai mājās. Tas ir netoksisks un ļoti efektīvs līdzeklis, kas atgrūz odus uz pāris stundām.

Kliņģerīšu aromāts ir nepatīkams kukaiņiem un odiem. Jūs varat iestādit kliņģerītes augu podiņā un turēt to vietās, kur jums šķiet ir visvairāk odu.

Mušas

Vislabākais līdzeklis pret mušām ir turēt māju nevainojami tīru, savukārt it vēl daži padomi, kurus varam ieteikt. Izvietojiet mājās mazus auduma maisiņus ar piparmētru lapām – mušām ļoti nepatīk piparmētru aromāts.

Tāpat arī eikalipta eļļa ir noderīga, lai atvairītu mušas. Uzpilieniet dažus pilienus eikalipta eļļas uz kokvilnas auduma un novietojiet tos vietās, kur jums šķiet ir visvairāk mušu.

Lasi vēl: Kā pareizi izvilkt ērci? Der zināt! (+video)

Avots: fithacker.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment