Kā izskatīties gudrākam? Atklāsim 3 noslēpumus

Kā izskatīties gudrākam?

Runa

Inteliģentiem cilvēkiem ir visnotaļ plašs vārdu krājums, taču tas nenozīmē, ka inteliģenti cilvēki to vien dara kā runā ar “cilvēkam parastajam” nesaprotamiem vārdiem, lai parādītu savu pārākumu. Tieši pretēji. Inteliģenti cilvēki bieži runā par jautājumiem, kas prasa paskaidrojumus, kas savukārt jāsniedz pēc iespējas vienkāršākā valodā, lai būtu saprotams visiem, ar kuriem viņš runā. Inteliģenti cilvēki ir pietiekami pašpārliecināti un viņiem nav nepieciešamības runāt tā, ka viņus var saprast tikai tad, ja rokā paņem vārdnīcu.

Sauc lietas īstajos vārdos, veido tādu teikumu uzbūvi un izmanto tādus vārdus, izteicienus un terminus, kuru skaidrojumi tev nav sveši! Tavu inteliģenci runā parāda tēmas, kuras tu izvēlies apspriest, nevis ar nodomu izmeklēti vārdi vārdnīcā vai no filmām paņemtas rindas! Pievērs uzmanību tam, lai tavā runā netkārtojas vārdi (un, un, un), tāpat pievērs uzmanību, lai tu neizvelc patskaņus, ieturot pauzi savā runā (ēēē, āāā). Piedomā pie saviem žestiem, mīmikas un stājas, kas ir liela neverbālās komunikācijas sastāvdaļa.

Kaitīgie ieradumi

Journal of Consumer Psychology publicētajā pētījumā ir atklāts, ka kaitīgie ieradumi (īpaši alkohola lietošana) nodara lielu kaitējumu neironiem, kas atrodas smadzenēs. Tas samazina cilvēka prāta spējas, ja netiek veicināta jauna neironu veidošanās.

Tāpat tika atklāts, ka cilvēks izskatās mazāk inteliģents, ja viņam rokās ir bezalkoholisks dzēriens, nekā tad, ja rokā ir alkoholisks dzēriens. Tika izdalīta arī atšķirība starp “vieglo” un “smago” alkoholu un to cenām – ja cilvēkam rokā ir glāze ar “smago” vai lētu alkoholisko dzērienu, tad viņš tiek uzskatīts par mazāk inteliģentu nekā tas, kuram rokā ir dārgs un “viegls” alkohols.

Lasi vēl: Profesionālo dreskodu ceļvedis: ģērbies atbilstoši ikvienai darba dienai!

Ģērbšanās stils

ASV optometristu veiktajā pētījumā ir atklāts, ka 43% respondenti uzskata, ka brilles ir tas aksesuārs, kas cilvēkam liek izskatīties gudrākam, un 40% respondentu ir gatavi nēsāt brilles pat tad, kad viņiem tās nav nepieciešamas, lai tikai izskatītos gudrāki!

Ņemot vērā, ka cilvēki tik bieži vadās pēc stereotipiem, tad brilles tiešām rada zināmu inteliģenta cilvēka iespaidu. Tāpat arī klasisks apģērbs un konservatīvi matu griezumi. Ja profesionālajā vidē vēlies izcelt savu inteliģenci, tad saģērbies klasiski un sakārto matus pēc iespējas konservatīvāk, taču par briļļu nēsāšanu – ja tev tās nav nepieciešamas, padomā divreiz.

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment