Kā izveidojās dzīve Siāmas dvīnēm Jačmeņevām no Altajas

Divdesmit otrajā grūtniecības nedēļā Jeļena Jačmeņeva uzzināja nepatīkamu ziņu. Viņa ar plaukstām aizklāja seju un apraudājās.

Divas meitenītes bija saaugušas kopā, vajadzēja nozīmēt mākslīgās dzemdības.

Jeļena negrasījās vairāk dzemdēt, un jau ilgi pirms grūtniecības viņa veselības apsvērumu dēļ lūdza ārstiem veikt olvadu nosiešanu.

Bet astoņus gadus vēlāk ziņa – sieviete gaida dvīņus.

Lasi arī: 25 kāzu fotogrāfijas no Krievijas, kuras nevajadzēja uzņemt, bet ir jau par vēlu …

Ārsti mātei paskaidroja, ka pirms daudziem gadiem viņas dēls piedzima vājš un viņa negribēja atņemt Jeļenai prieku vēlreiz kļūt par māti, tāpēc operācija netika veikta.

 

Jeļena ar savām meitiņām. Avots: яндекс.картинки

 

Sieviete visu kārtīgi izsvēra, pārrunāja ar ģimeni un nolēma atstāt dvīņus.

Veicot ķeizargriezienu, piedzima divas meitenes, kuru aknas un zarnas bija saaugušas kopā, un uz abām viņu svars bija aptuveni 3600 kg.

Viola un Evelīna trīs mēnešus gaidīja atdalīšanas operāciju, Jeļenas vīrs it visā atbalstīja sievu. Prognozes bija nelabvēlīgas, ārsti teica, ka, iespējams, izdzīvos tikai viena no meitenītēm.

Pirms operācijas sieviete devās uz baznīcu un ilgi lūdzās. Notika brīnums, abas meitenes izdzīvoja.

Vēlāk izrādījās, ka Evelīnai nefunkcionē smadzeņu daļa, bet otrai māsai visas smadzenes. Vienai tika prognozēts, ka viņa spēs nostāties uz kājām, bet attiecībā uz otru prognozes bija bezcerīgas.

Sešus gadus vēlāk Evelīna tā arī neiemācījās staigāt, viņa pārvietojas ar staigulīša palīdzību.

 

Jačmeņevu ģimene. Avots: яндекс.картинки

 

Garīgajā attīstībā Evelīna tikai nedaudz atpaliek no veseliem bērniem. Viņa rotaļājas, skatās multfilmas, zīmē.

Viola nevar noturēt taisnu muguru, pati nesēž. Meitene ēd putru, sasmalcinātus dārzeņus, gaļu un augļus. Viņa pastāvīgi atrodas mātes rokās, jo, būdama viena, viņa sāk raudāt.

Vietējās varas iestādes palīdzēja daudzbērnu ģimenei paplašināt dzīvesvietas kvadrātmetrus un veikt remontu.

 

Jeļena ar Violu. Avots: яндекс.картинки

Jačmeņevu ģimenei ir saimniecība. Viņi tur aitas, cūkas, mājputnus, kā arī viņiem ir sava drava.

2018. gada vasarā pie ģimenes ieradās žurnālisti un filmēja stāstu par Jačmeņevu dzīvi. Ģimene sūdzējās par to, ka viņiem nav nodrošināti tehniskās rehabilitācijas līdzekļi.

Drīz sgatavotā programma tika parādīta vietējā televīzijā. Dažas dienas vēlāk Jeļena saņēma zvanu no prokuratūras un lūdza ierasties ar dokumentiem, taču viņa atteicās.

2018. gada augustā aizbildnības iestādes ieradās ģimenē, lai veiktu pārbaudi, cenšoties noskaidrot bērnu veselības stāvokli un to, kā pret viņiem izturas. Pārbaude izgāja cauri visām istabām, taču netika identificēti draudi bērnu veselībai. Bērni bija tīri un labi paēduši.

Avots: яндекс.картинки

Pēc pārbaudes Jeļena saņēma uzaicinājumu uz nepilngadīgo lietu komisijas sēdi, jo ģimene it kā pārkāpj bērnu tiesības un nenodrošina nepieciešamo ārstēšanu, kuru noteikuši ārsti.

Lasi arī: Sakiet, kurā laikā esat dzimis, un es jums pateikšu, kāpēc: dzimšanas laiks atklāj dzīves jēgu

Kā paskaidroja māte, meitenes ne pārāk labi panes ceļu, viņas pastāvīgi saaukstējas, nav nepieciešamo ratiņu. Tāpēc sieviete atteicās no rehabilitācijas kursa, kas gan vēlāk viņai sagādāja problēmas.

Ģimene sapņo par pārcelšanos no ciemata uz pilsētu, kur viņiem būtu piemērotāka dzīves vide.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment