Kā kopt magnolijas, lai iegūtu karaliski skaistu dārzu

Magnolijas laistīšana

Pastāv uzskats, ka magnolijas nav iespējams pārlaistīt, taču tas neattiecas uz jaunajiem stādiem. Pārmērīgs ūdens daudzums var viegli izraisīt sakņu sistēmas pūšanu. Pārlaistīti koki vasarā cieš no mizas apdegumiem, tāpēc laistīšana jāveic dozēti, un augsnes virskārtu ieteicams vairākas reizes sezonā maigi uzirdināt 1-2 cm dziļumā.

Var vadīties pēc ūdens daudzuma, kas izliets zem katra stādiņa:

Augu lapām ir spilgti zaļa krāsa – laistot pietiek ar 3-5 litriem ūdens uz stādu;

Lapas dzeltē – būs nepieciešami līdz 7 litriem ūdens.

Aptuvenais laistīšanas reižu skaits 1-2 nedēļu laikā – viena vai divas reizes. Ja līst lietus, vienu laistīšanu izlaiž, līdz augsne izžūst.

Magnolijas mēslošana

Magnolijas mēslošana ir ļoti svarīga procedūra tās audzēšanā. Tā kā magnolijām nepieciešama viegli skāba augsne, tās slikti reaģē uz kaļķa mēslojumu. Tomēr tās var mēslot ar universālo mēslojumu vai skābmīlošiem augiem paredzēto mēslojumu.

Mēslošanu sāk agrā pavasarī – slāpekļa mēslojumu lieto katram augam. Šāda magnoliju mēslošanas shēma ir labi pārbaudīta:

Deviņvīruspēks – 1 kg;

Amonija nitrāts – 25 g;

Urīnviela – 15 g.

Magnoliju apgriešana

Magnoliju audzēšanas skaistums ir tas, ka vainags veidojas skaistā dabiskā veidā, tāpēc īpaša apgriešana nav nepieciešama. Tas ievērojami atvieglo kopšanu. Dažām šķirnēm vispār neveic formatējošu apgriešanu. Ziedu pumpuri parādās zaru galos, un pārmērīgas apgriešanas dēļ pastāv risks, ka nākamajā sezonā jūs paliksiet bez ziediem.

Tomēr dažkārt tomēr ir jāveic sanitārā atzarošana: kā parasti, jānovāc bojāti, nokaltuši zari un sapinušies zari. Tas jādara vasarā, kādu laiku pēc magnolijas ziedēšanas. Pavasarī šādu procedūru nevar veikt, jo magnolijai šajā periodā ir raksturīga bagātīga sulu kustība – to var vienkārši noplakt.

Pirmajos dzīves gados magnoliju vainagus negriež, pretējā gadījumā pastāv liela iespēja izjaukt auga sagatavošanos ziedēšanai. Augs pats regulē ataugošo dzinumu skaitu, laika gaitā iegūstot krūmainu formu vairākos zaros vai vienu spēcīgu kaudzi. Pēc pārziemošanas var būt nepieciešama koku sanitārā apgriešana. ja zarus ir sabojājis sals.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Ar vecumu magnolijām ir vāji dzinumu gali un tās aug ļoti lēni. Daudzstumbru augus var atjaunot, nogriežot 1/4 līdz 1/3 veco dzinumu 60-100 cm virs zemes līmeņa.

Pārziemošana

Neatkarīgi no tā, cik izturīga pret salu ir jūsu iestādītā suga, ziemai koks ir jāsagatavp. Vispirms tas jāaizsargā no aukstiem vējiem.

Stumbra apakšējo daļu un sakņu vietu 20-30 cm augstumā pārklāj ar kūdru vai salmiem. Stumbru ietin 2-3 kārtu audeklā vai spunbondā. Stumbra vainagu ļoti rūpīgi sasien un pārklāj ar agrotekstilu, ko arī sasien ar auklu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment