Kā kopt magnolijas, lai iegūtu karaliski skaistu dārzu

Protams, rūpēties par magnoliju nav nemaz tik vienkārši, taču tās burvīgie ziedi ir jūsu pūļu vērti.

Kurš kādreiz ir redzējis ziedam magnoliju, nekad neaizmirsīs šo skatu. Skaidrs, ka ikviens savā dārza teritorijā vēlētos redzēt vismaz vienu magnolijas krūmu. Liela daļa magnoliju sugu dabiskos apstākļos aug kalnos, un tām raksturīga augsta ziemcietība un nepretenciozitāte pret augsnēm. Tas nozīmē, ka augiem nav nepieciešama īpaši auglīga augsne. Mūsu mērenajos apstākļos kopšana ir pavisam vienkārša, tāpēc, ja ir vēlēšanās, jūs varat atļauties savā pagalmā audzēt tādu pavasara brīnumu kā magnolija.

Patiesībā magnolijas diezgan labi iesakņojas. Galvenais ir izvēlēties pareizo šķirni un ievērot stādīšanas un kopšanas noteikumus. Pirmajos dzīves gados magnoliju vainagus negriež, pretējā gadījumā pastāv liela varbūtība izjaukt auga gatavošanos ziedēšanai.

Vietas izvēle

Viens no svarīgiem nosacījumiem, lai magnolijas stādīšana būtu veiksmīga, ir izvēlēties stādu ar slēgtu sakņu sistēmu.

Magnoliju trauslās saknes ir viegli pārlaužamas, un tad augam ir nepieciešams ļoti ilgs laiks, lai iesakņotos jaunā vietā, augs slikti pielāgojas. Labāk ir uzreiz izvēlēties pastāvīgu vietu, lai kociņš varētu iztikt bez pārstādīšanas. Stādu stādīšanai jāizvēlas no karstās saules gaismas aizēnota vieta. Augi necieš caurvēju, tāpēc magnolijas stāda klusās vietās”.

Magnolijām ir piemērota barojoša irdena augsne no lapu zemes, smilts un kūdras maisījuma, kas ņemta proporcijās 3:2:2. Augsnes mērenais mitrums vietā ir labvēlīgs jauniem kokiem, tāpēc magnoliju stādus var stādīt ūdenstilpju tuvumā. Augsnes skābums ir no 6 līdz 7,5. Stādi jāstāda līdzenās platībās. Ja augsnes dabiskais mitruma saturs vietā ir pārāk augsts, magnolijas stāda uz iepriekš uzbērtiem kalniņiem, bet stādīšanas bedrē ieklāj drenāžas slāni.

Lasi vēl: Kā pēc ziemas izmazgāt sintepona jaku, lai nesabojātu jakas struktūru: 3 efektīvas metodes, kā labot situāciju

Kā stādīt magnolijas pavasarī?

Magnolijas labāk stādīt pavasarī, vasarā augi var nostiprināties, kas ļaus pārlaist ziemu bez zaudējumiem. Stādus ieteicams novietot tālāk no pieaugušiem kokiem vai augstām dārza ēkām. Ja jaunie augi tiks stādīti ēnā, to attīstība ievērojami aizkavēsies.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

Vai vari pateikt no kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 57%

0%

Bedres apakšā ievietojiet drenāžu (15 cm), pēc tam – smilšu kārtu (10 cm), kā organisko mēslojumu var izmantot svaigus kūtsmēslus (15 cm), tad – atkal smilšu kārtu (15 cm). Bedri aizpilda ar iepriekš sagatavotu kūdru, kūdras zemi un smiltīm (2:1:0,5). Augu novieto uz augsnes kalniņa, bedres centrā izklāj sakņu sistēmu un apber ar augsni.

Stādot nedrīkst padziļināt sakņu kakliņu. Stādus labi laista, jaunos augus karstajā sezonā laista bagātīgi reizi nedēļā. Pavasarī izmanto mēslošanas līdzekļus ar lielāku slāpekļa saturu, rudenī – kālija-fosfora.

Par magnoliju laistīšanas specifiku un mēslošanu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment