Kā lietot alkoholu, neļaujot tam kļūt par ieradumu?

Lielbritānijā labi pazīstamais profesors, Deivids Nuts (David Nutt), kurš ir vairākus gadus pavadījis alkoholisma izpētē un kā psihiatrs izārstējis vairākus tūkstošus pacientu, ir dalījies savos ieteikumos. Kā neļaut alkohola lietošanai kļūt par neatņemam dzīves sastāvdaļu.

Viņa galvenais mērķis un ideja ir atrast un radīt alkohola alternatīvu. Tā pat kā tas ir radīts cigaretēm, kuras tagad aizvieto e-cigaretes. Ir jārada alkohola alternatīva, kura nebojātu ne aknas, ne smadzenes un nebūtu atkarību izraisoša. Nākamais solis būtu atklāt arī pretlīdzekli, kuru, pēc alkohola patērēšanas, tu lieto un tu īsā laikā atgūsti skaidru prātu.

Klausies

Seko līdzi un uzzini veselīgākos veidus kā patērēt alkoholu. Kurš alkohols tiek uzskatīts par kaitīgāku un kāpēc. Izvairies no tādiem dzērieniem par kuriem tu neesi pārliecināts, kāds sastāvs tiem ir vai kāda reakcija varētu būt tavam ķermenim.

Vēro

Izvēlies nejauktus dzērienus. Ir vieglāk izsekot līdzi izdzertajam alkohola daudzumam, ja tu to dzer “tīrā” veidā. Arī saldinātie, burbuļotie dzērieni liek tev ātrāk apreibt, jo alkohola absorbcija asinīs notiek daudz straujāk.

Plāno

Ieplāno dienas nedēļā, kurās tu pavisam atturēsies no alkohola un kurās dienās tu atļausies kādu dzērienu. Pētījumi ir atklājuši, ka cilvēki, kuri ir trenējušies vienā dienā, tajā pašā dienā viņi izvēlas arī lietot alkoholu. Visbiežāk gan tās ir nedēļas nogales.

Avots: menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment