Kāpēc nevajadzētu maisīt karameli
Jo pastāv risks, ka karamele kļūs graudaina. Paskaidrošu: ja karameli sāksiet maisīt ar koka karoti, veidosies cukura gabaliņi, kas nespēs izkust.
Vai karamelei var pievienot ūdeni
Ja vēlaties, lai karamele būtu mīkstāka un šķidrāka, gatavošanas laikā varat pievienot nedaudz ūdens. Princips ir tāds pats kā sausajai karamelei: pagatavojiet balto cukuru, pievienojot trešdaļu ūdens, salīdzinot ar cukura daudzumu.
VIDEO:
Lasi vēl: Dizaineri atklāja, kādas sienas krāsas uzlabo garastāvokli un mazina stresu
Kā izvairīties no karameļu kristalizācijas
Neliels triks – ūdenim pievienojiet burtiski dažus pilienus citrona vai etiķa. Šādā veidā karamele paliks viendabīga.
Tevi arī varētu interesēt
Kā pārbaudīt karameles krāsu
Ļoti vienkārši – paņemiet nelielu cepamā papīra gabaliņu un iemērciet to sagatavotajā cukurā. Karameles krāsa uz baltā papīra precīzi atspoguļos krēma krāsu – gaiši dzeltena vai pat tumši sarkana.
Tevi noteikti interesēs
- Garšīga, viegla un gaisīga ābolmaizīte no manas omītes recepšu klades: vajadzīgas pavisam vienkāršas sastāvdaļas
- Kāpēc daudzi pavāri pievieno miltus ceptiem kartupeļiem
- Mīksti un aromātiski kefīra cepumi — gatavoju 5 minūtēs, lieliski sader ar tasi tējas
- Aizdzinu savu BMW uz remontu Rīgā, bet galu galā paliku bez 2000 eiro, bez pašas mašīnas un ar milzu parādu
- Sēžu savā auto Rēzeknes stāvvietā ar izslēgtu dzinēju un pēkšņi pienāk likumsargs un prasa dokumentus: stāstu kas notika
- Jau pazuduši tūkstoši eiro: brīdina par jaunu krāpšanas shēmu Latvijā – sākumā viņi atsūta īsziņu








