Kāpēc nevajadzētu maisīt karameli
Jo pastāv risks, ka karamele kļūs graudaina. Paskaidrošu: ja karameli sāksiet maisīt ar koka karoti, veidosies cukura gabaliņi, kas nespēs izkust.
Vai karamelei var pievienot ūdeni
Ja vēlaties, lai karamele būtu mīkstāka un šķidrāka, gatavošanas laikā varat pievienot nedaudz ūdens. Princips ir tāds pats kā sausajai karamelei: pagatavojiet balto cukuru, pievienojot trešdaļu ūdens, salīdzinot ar cukura daudzumu.
Lasi vēl: Dizaineri atklāja, kādas sienas krāsas uzlabo garastāvokli un mazina stresu
Kā izvairīties no karameļu kristalizācijas
Neliels triks – ūdenim pievienojiet burtiski dažus pilienus citrona vai etiķa. Šādā veidā karamele paliks viendabīga.
Kā pārbaudīt karameles krāsu
Ļoti vienkārši – paņemiet nelielu cepamā papīra gabaliņu un iemērciet to sagatavotajā cukurā. Karameles krāsa uz baltā papīra precīzi atspoguļos krēma krāsu – gaiši dzeltena vai pat tumši sarkana.
Tevi noteikti interesēs
- Zemei ekstrēmā ātrumā tuvojas milzīgs objekts: zinātnieki neizslēdz iespēju, ka tas ir citas civilizācijas kuģisby Laura Andersone
- “Valter, es skatos uz tevi un domāju…”: brāļi Valters un Arnis Krauzes nākuši klajā ar priecīgiem jaunumiem (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Kāpēc mobilajā tālrunā pienāk tā dēvētie klusie zvani un kā uz tiem reaģētby Rinalds Bergmanis