Kāpēc nevajadzētu maisīt karameli
Jo pastāv risks, ka karamele kļūs graudaina. Paskaidrošu: ja karameli sāksiet maisīt ar koka karoti, veidosies cukura gabaliņi, kas nespēs izkust.
Vai karamelei var pievienot ūdeni
Ja vēlaties, lai karamele būtu mīkstāka un šķidrāka, gatavošanas laikā varat pievienot nedaudz ūdens. Princips ir tāds pats kā sausajai karamelei: pagatavojiet balto cukuru, pievienojot trešdaļu ūdens, salīdzinot ar cukura daudzumu.
Lasi vēl: Dizaineri atklāja, kādas sienas krāsas uzlabo garastāvokli un mazina stresu
Tevi arī varētu interesēt
Kā izvairīties no karameļu kristalizācijas
Neliels triks – ūdenim pievienojiet burtiski dažus pilienus citrona vai etiķa. Šādā veidā karamele paliks viendabīga.
Kā pārbaudīt karameles krāsu
Ļoti vienkārši – paņemiet nelielu cepamā papīra gabaliņu un iemērciet to sagatavotajā cukurā. Karameles krāsa uz baltā papīra precīzi atspoguļos krēma krāsu – gaiši dzeltena vai pat tumši sarkana.
Tevi noteikti interesēs
- Prezidents Edgars Rinkēvičs sestdienas rītā nācis klajā ar emocionālu ierakstu, kas skar ikvienu latvieti (+ VIDEO)by Laura Andersone
- Kabači ilgi pie manis nenoturas – pārvēršu to gardā uzkodā “Īpašie kabacīši”by Rinalds Bergmanis
- Šefpavārs Mārtiņš Sirmais pastāsta, kā uzcept perfektas kartupeļu pankūkas: nevajag ne olas, ne miltusby Laura Andersone