Kāpēc nevajadzētu maisīt karameli
Jo pastāv risks, ka karamele kļūs graudaina. Paskaidrošu: ja karameli sāksiet maisīt ar koka karoti, veidosies cukura gabaliņi, kas nespēs izkust.
Vai karamelei var pievienot ūdeni
Ja vēlaties, lai karamele būtu mīkstāka un šķidrāka, gatavošanas laikā varat pievienot nedaudz ūdens. Princips ir tāds pats kā sausajai karamelei: pagatavojiet balto cukuru, pievienojot trešdaļu ūdens, salīdzinot ar cukura daudzumu.
Lasi vēl: Dizaineri atklāja, kādas sienas krāsas uzlabo garastāvokli un mazina stresu
Kā izvairīties no karameļu kristalizācijas
Neliels triks – ūdenim pievienojiet burtiski dažus pilienus citrona vai etiķa. Šādā veidā karamele paliks viendabīga.
Kā pārbaudīt karameles krāsu
Ļoti vienkārši – paņemiet nelielu cepamā papīra gabaliņu un iemērciet to sagatavotajā cukurā. Karameles krāsa uz baltā papīra precīzi atspoguļos krēma krāsu – gaiši dzeltena vai pat tumši sarkana.
Tevi noteikti interesēs
- “Tā ir sliktā ziņa…”: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar šīs nedēļas laika prognoziby Laura Blūma
- Raugs, ūdens, sīpols, viens zieds: dārznieks Kaspars pastāsta, kā pašam mājās pavairot dārza visskaistākās rozes (+VIDEO)by Laura Blūma
- Ko norādīt maksājuma uzdevumā, ja naudu pārskaita, aizdod vai dāvina; daudzi pieļauj kļūdu un saņem zvanu no VIDby Sandra Ločmele