Kāpēc nevajadzētu maisīt karameli
Jo pastāv risks, ka karamele kļūs graudaina. Paskaidrošu: ja karameli sāksiet maisīt ar koka karoti, veidosies cukura gabaliņi, kas nespēs izkust.
Vai karamelei var pievienot ūdeni
Ja vēlaties, lai karamele būtu mīkstāka un šķidrāka, gatavošanas laikā varat pievienot nedaudz ūdens. Princips ir tāds pats kā sausajai karamelei: pagatavojiet balto cukuru, pievienojot trešdaļu ūdens, salīdzinot ar cukura daudzumu.
Lasi vēl: Dizaineri atklāja, kādas sienas krāsas uzlabo garastāvokli un mazina stresu
Kā izvairīties no karameļu kristalizācijas
Neliels triks – ūdenim pievienojiet burtiski dažus pilienus citrona vai etiķa. Šādā veidā karamele paliks viendabīga.
Kā pārbaudīt karameles krāsu
Ļoti vienkārši – paņemiet nelielu cepamā papīra gabaliņu un iemērciet to sagatavotajā cukurā. Karameles krāsa uz baltā papīra precīzi atspoguļos krēma krāsu – gaiši dzeltena vai pat tumši sarkana.
Tevi noteikti interesēs
- “Ceru, ka viss ir veiksmīgi beidzies”: dziedātāja Laima Vaikule nākusi klajā ar satraucošām ziņāmby Laura Andersone
- Cik lielu skaidras naudas summu patiesībā drīkst iemaksāt bankas kontā katru mēnesiby Rinalds Bergmanis
- Griķu diena 26. jūnijā senajos kalendāros: ko nedrīkst šajā dienā darīt, lai neaizbiedētu laimiby Laura Andersone