Vienkārši un sātīgi ēdieni ikdienā ir zelta vērti. Bez tiem mēs nevaram iztikt, lai cik ļoti arī negribētu. Un kotletes ir daudzu cilvēku mīļākais ēdiens.
Tamdēļ šī recepte man pierakstīta manā recepšu kladē. Ar to savulaik dalījās mana drauga mamma, kad biju pie viņiem ciemos un atzinos, ka nekad iepriekš neesmu ēdis garšīgākas kotletes. Izrādās, te ir viens mazs, mazs noslēpums, lai kotletes tā garšotu!
Uzrakstīšu recepti, bet uzmanīgi sekojiet soli pa soli, lai nekas nesajuktu:
Pagatavošanas metode:
1. Lieciet blenderī sīpolu un ķiploku. Visu sasmalcina. Pēc tam turpat pievieno vistas fileju. Visu kopā sasmalcina līdz maltas gaļas konsistencei.
2. Maltai gaļai pievieno istabas temperatūras sviestu. Sāli un piparus – pēc garšas.
3. Smalki sarīvē sieru, pievieno to masai un visu kārtīgi samaisa. Beigās pievieno rīvmaizi, vēlreiz visu kārtīgi izmaisa.
Lasi vēl: Vislabākā vistas filejas recepte, kādu esmu gatavojis: sulīga, ar izcilu marinādi, vienkārši pagatavojama
4. Ar mitrām rokām (var izmantot pārtikas eļļu) veido kotletes. Apcep tās augu eļļā uzkarsētā pannā no abām pusēm. Gatavās liek uz papīra dvieļiem, lai nosusinātu lieko eļļu.
Sastāvdaļas:
Vistas fileja – 600 grami
Sīpols – 1 gab.
Ķipoks – 2 daiviņas
Rīvmaize – 1 ēdamkarote
Siers – 100 grami
Sviests – 50 grami
Sāls, pipari – pēc garšas