Kā pagatavot sulīgus un aromātiskus burkānus korejiešu stilā, kas uzglabājas 2 nedēļas

Pagatavojiet korejiešu burkānus pēc šīs receptes, un jūs vairs negribēsiet ēst veikalā pirktus burkānu salātus.

Viegli un garšīgi!

Mēģinājums pasūtīt korejiešu burkānus restorānā gandrīz noteikti beigsies ar fiasko. Turklāt tas notiks pašā Korejā, jo Āzijas valstis neko nezina par šo uzkodu.

Šo ēdienu izgudroja korejiešu imigranti, kuri padomju veikalu plauktos nevarēja atrast neko līdzīgu nacionālajam kimči, kā arī nevarēja atrast Pekinas kāpostus tā pagatavošanai. Tika nolemts Pekinas kāpostu aizstāt ar burkāniem.

Tagad Eiropā daudzi ir iecienījuši korejiešu kulinārijas izgudrojumu. Lielākā daļa cilvēku pērk korejiešu burkānus lielveikalā, lai gan tos var pagatavot arī mājās. Tas nav tik sarežģīti, kā šķiet. Tas aizņem ļoti maz laika un neprasa svešus produktus.

Sastāvdaļas:

1 kg burkānu

½ glāzes augu eļļas

1 ķiploka galviņa

1 ēdamkarote sāls

2 ēdamkarotes cukura

1 tējkarote etiķa esence

1 tējkarote malti sarkanie pipari

1 tējkarote malti melnie pipari

Pagatavošana:

Nomazgājiet un nomizojiet burkānus. Visērtāk to izdarīt ar dārzeņu mizotāju. Ja dārzenis ir sauss, iemērciet to uz 2-3 stundām aukstā ūdenī. Burkāni uzsūks mitrumu un atkal būs sulīgi.

Korejas burkāniem ir nepieciešams plāns, nūdelei līdzīgs salmiņš. Tos nevar sarīvēt ar parastu rīvīti. Tāpēc izmantojiet speciālu.

Ielieciet sarīvētos burkānus dziļā traukā, lai tos būtu viegli samaisīt.

Sasmalcinātos burkānus pārkaisa ar sāli, cukuru, sarkanajiem un melnajiem pipariem. Varat izmantot arī gatavu garšvielu maisījumu korejiešu burkāniem (nopērkams veikalos) un pievienot garšvielas pēc savas gaumes. Piemēram, daudziem cilvēkiem šajā uzkodā patīk malta koriandra un karija garša.

Pievienojiet etiķa esenci, visu samaisiet ar rokām un atstājiet uz 10-15 minūtēm. Burkāniem vajadzētu izdalīt sulu.

Lasi vēl: 8 pazīmes, kas liecina, ka dzert jūsu krānu ūdeni ir bīstami

Kamēr burkāni ievilksies, nomizojiet un izspiediet ķiploku. Apkaisiet ar tiem burkānus, bet nemaisiet tos.

Katliņā uzkarsē (bet neuzvāra!) augu eļļu. Uzlejiet to uz ķiplokiem un burkāniem. Visu kārtīgi samaisa, izmantojot koka vai silikona lāpstiņu.

Dažiem cilvēkiem patīk korejiešu burkāni ar sīpoliem. Tādā gadījumā tas jāapcep un jāpievieno uzkodai pirms eļļas ieliešanas. Var pievienot arī ceptas sezama sēklas: ar tām uzkoda iegūs citas garšas krāsas.

Korejas burkāni ir gandrīz gatavi. Jums tie tikai jāievieto hermētiskos plastmasas traukos un jāieliek ledusskapī uz 5-6 stundām vai labāk uz nakti.

Korejas burkānus ledusskapī var uzglabāt līdz pat divām nedēļām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment