Kā pareizi atkausēt un iztīrīt ledusskapi. Rīcība soli pa solim

Kompleksa tīrīšana vismaz 2 reizes gadās uzturēs ledusskapi tīru un novērsīs nevajadzīgu smaku uzkrāšanos.

Ledusskapji ar “No Frost” sistēmu teorētiski nav jāatkausē, taču reizi pusgadā tie ir jāatvieno no strāvas padeves un jānomazgā visas iekšējās detaļas. Pareiza ledusskapja kopšana palīdzēs izvairīties no darbības traucējumiem un bojājumiem.

Visu moderno ledusskapju darbība ir praktiski vienāda. Dzesēšanas milža sirds ir kompresors, kas pa visas ierīces “vēnām” izplata aukstuma aģentu. Kompresoram palīdz kondensators, kas pārvērš gāzveida aukstuma aģentu šķidrā stāvoklī, izvadot ārā lieko siltumu.

Šāda īsa apskate ļaus jums gūt vispārēju priekšstatu par sistēmu, kad sāksiet ledusskapja atkausēšanas procesu. Diemžēl daudzas jaunās saimnieces izmanto vecmāmiņu un vecāku metodes, aizmirstot par lielo tehnisko parametru atšķirību. Tikai pareizs padoms palīdzēs izvairīties no darbības traucējumiem un avārijām.

Ledusskapja atkausēšana un mazgāšana

 Sagatavošana

Pirms sākat atkausēšanas procesu, pārliecinieties, ka termostata rādītājs ir novietots uz 0 atzīmes, pēc tam izslēdziet strāvas padevi no elektrotīkla. Atveriet ledusskapja un saldēšanas kameras durvis un pilnībā atbrīvojiet tās no pārtikas produktiem. Ja ledusskapja modelī nav paplātes izkusušā ūdens savākšanai, apakšā novietojiet bļodu vai paplāti.

Piezīme: nedrīkst izņemt pārtikas produktus, kamēr ir ieslēgta strāva.

Dodiet ledusskapim laiku, lai tas pats atkausētos

Lielākā daļa nepieredzējušu lietotāju izvēlas paātrināt atkausēšanas procesu, uz plauktiem novietojot šķīvjus ar karstu ūdeni. Šādas kļūdas nevajadzētu atkārtot, jo krasa temperatūras starpība izraisa saldēšanas ierīču pārkaršanu. Atstājiet durvis atvērtas, dodot ierīcei iespēju atkust un nomest apledojuma vai sniedziņa kārtu.

Piezīme: nenokasiet ledu no kameras sieniņām ar nazi.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment