Kā pareizi atkausēt un iztīrīt ledusskapi. Rīcība soli pa solim

Vispārēja ledusskapja tīrīšana

Pēc pilnīgas atkausēšanas varat veikt ledusskapja ģenerāltīrīšanu. Galu galā, veicot šādu procedūru ļoti reti, ledusskapis ir piesūcies ar dažādām smakām. Taukaini plaukti, netīri dārzeņu un augļu paliktņi ir jāizņem un jānomazgā.

Viss, kas jums jādara, ir jāatšķaida trauku mazgāšanas līdzeklis siltā ūdenī un jāapbruņojas ar mīkstu virtuves sūkli. Izņemiet visus plauktus un paplātes un rūpīgi noskalojiet, pēc tam noslaukot tos nevainojami sausus ar kokvilnas drānu. Tad varat sākt mazgāt ledusskapja sienas. Dodiet tam laiku nožūt, citādi var parādīties pelējums.

Piezīme: mazgāšanai neizmantojiet pulverveida tīrīšanas līdzekļus, jo tie var saskrāpēt sniega baltās sienas, turklāt ķīmiskās daļiņas izdalīs nepatīkamu smaku.

Mazgājiet ārējo virsmu

Bieži vien, noguruši no tik cītīgi paveiktā darba, aizmirstat par ledusskapja “seju”. Galu galā arī hromētās ārējās durvis prasa rūpes. Ar siltu ūdeni, kurā izšķīdinātas mājsaimniecībā lietojamām ziepes, rūpīgi nomazgājiet durvju gumijoto daļu, kur visvairāk nonāk sīkie gruži, un noslaukiet durvis no ārpuses.

Neaizmirstiet par augšējo daļu, kur saimnieces bieži vien novieto lielu kalnu nelasītu avīžu un visas nevajadzīgās lietas. Tāpat vismaz reizi gadā ledusskapi vajadzētu atvirzīt atpakaļ un maigi noslaucīt aizmugurējo režģi, notīrot putekļus un zirnekļu tīklus.

Lasi vēl: Omīte atklāja, ko pievienot kotletēm, lai vīrs un bērni prasītu vēl

Piezīme: nelieciet uz ledusskapja virsmas pārāk daudz magnētu, jo to noņemšana katru reizi atstāj neizskatīgu skrāpējumu.

Pievienojiet ledusskapi elektrotīklā bez produktiem

Atļaujiet ierīcei uzņemt nepieciešamo aukstuma daudzumu, lai “pieklājīgi” paņemtu produktus atpakaļ, īpaši, ja tie ir sasnieguši istabas temperatūru. Pretējā gadījumā kompresors vienkārši “pārsprāgs”, nepaspējot dot aukstumu produktiem un vienlaikus atdzesēt telpu sevī.

Piezīme: atkausēšanu nav vērts veikt karstajā sezonā, kad starpība starp istabas temperatūru un temperatūru ledusskapja iekšpusē sasniedz 10-20C. Izņēmums ir gadījumi, ja telpā darbojas gaisa kondicionieris.

Pēc visu iepriekš minēto punktu apzinīgas izpildes varat droši salikt produktus atpakaļ!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment