Kā smagi treniņi INDĒ Tavu organismu?!

Ja tu nopietni uztver fitnesu, tad tu noteikti zini, cik svarīgi ir trenēt muskuļus un savas smadzenes. Bez vajadzīgās sagatavošanās, tev nebūs nepieciešamās fiziskās un garīgās sagatavotības, lai pabeigtu vingrinājumus. Tomēr, kā apgalvo pētījumi, ir svarīgi trenēt arī savus iekšējos orgānus, citādi viss var beigties ar nopietnu iekaisumu.

Zinātnieki paņēma 17 skrējēju asins paraugus, pirms un pēc 24 stundu ilga ultramaratona, kura laikā skrējēji pārvarēja 75 – 130 jūdzes (120-200 kilometri). Sacensību laikā, viņu iekšējie orgāni laida cauri baktērijas, tas notika tādēļ, ka šiem orgāniem ilgstoši netika piegādāts skābeklis un asinis, kā arī dēļ fiziskās traumas, noskrietā attāluma ietvaros. Iekšējos orgānos sastopamās baktērijas nokļuva asinīs, kur tās veidoja toksīnus. Skrējēju ķermenis, savukārt, reaģēja, pastiprinot imunitāti, tā radot iekaisumu.

Daži skrējēji nodeva tik sliktas asins analīzes, ka tās bija pielīdzināmas hospitalizētiem slimniekiem ar asins saindēšanos un sepsi.

Tomēr, jāņem vērā, ka vislabākie atlēti izvairījās no šādas problēmas rašanās. Viņu ķermeņi uzsāka pretuzbrukumu, izdalot pret-iekaisuma savienojumus, lai samazinātu viņu ķermeņu pārlieku lielo reakciju.

Pētījuma autori saka, ka pat 4 aktivitātes stundas ķermenim var būt šokējošas un ar tām var pilnībā pietikt, lai ķermenis izraisītu iekaisumu. Tas pierāda senā teiciena patiesību: jo lēnāk brauksi jo tālāk tiksi.

Avots: scientificamerican.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment