Kā stress var palīdzēt Tev dzīvot?

  1. Pārvērt savu nemieru enerģijā!

Kad mēs jūtam stresu, tad liela daļa no mums sāk svīst, mūsu sirdsdarbība paātrinās un mēs sajūtam adrenalīnu savās vēnās. Kad tu sajūti šos simptomus, tad tev ir sev jāatgādina, ka tavs organisms strādā ar tevi, nevis pret tevi. Zinātnieki ir pierādījuši, ka novirzot stresu pareizi, tas palīdz padarīt uzdevumus labāk, nekā ikdienas situācijās, kurās tu esi bez stresa. Nākam reiz, kad jūti, ka tev sāk svīst rokas, atgādini sev, ka organisms palīdz tev saglabāt koncentrēšanos un uzlabo tavu uzmanību.

  1. Atceries, ka tu neesi viens!

Kad tu vēlā naktī vēl joprojām grozies pa gultu, nevarot aizmigt, jo tavā prātā cauri skrien dažādas problēmas, tad sāc domāt par cilvēkiem, kuri ir nonākuši līdzīgā situācijā vai pat sliktākā. Kad tu stresa situācijās jūties viens, tad stress kļūst toksisks un sāk bojāt tavu veselību. Apziņa, ka tu neesi vienīgais ar unikāli sarežģītu un problemātisku dzīvi, palīdz tev nomierināties un pieņemt, ka tavas problēmas patiesībā ir niecīgas.

  1. Pievērs uzmanību tam, kā citi satraucas!

Pievērs uzmanību kā tavi draugi vai ģimenes locekļi tiek galā ar satraukumu un nemieru. Kad kāds ir satraukts par tuvojošos darba interviju, atgādini viņam, ka tas vien norāda to, ka stress parāda, cik lieliska ir šī iespēja un, ka tas jau ir labi, ka viņš jau ir nonācis tik tālu. Nākamajā reizē arī šis draugs varētu palīdzēt šādā veidā pārvērst tavu stresu no sliktā uz labo.

Avots: realsimple.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment