Kā tīrīt mēteli un atbrīvoties no novecojušiem traipiem bez mazgāšanas un ķīmiskās tīrīšanas

Ziepes un amonjaks. Lai pagatavotu šķīdumu, ņem 1 ēdamkaroti šķidro ziepju un amonjaka spirta, sastāvdaļas izšķīdina 100 g silta ūdens. Tīrīšanas maisījumu uzklāj tikai uz netīrās mēteļa vietas. Atstājam apstrādāto traipu uz 10-15 minūtēm, pēc tam noņemam atlikumu ar mitru tīru drānu.

Lai tiktu galā ar taukainiem traipiem uz kašmira, palīdzēs talks. Tas jāuzber uz traipa un jāatstāj uz 2 stundām, pēc tam talku noņemiet ar birstīti.

Glicerīns un amonjaks. Šāds šķīdums palīdzēs tikt galā ar kafijas, tējas, sulu un augļu traipiem. Līdzekļa pagatavošanai jāsajauc vienādās daļās glicerīns un amonjaks. Ar šo maisījumu rūpīgi apstrādājiet traipu un pēc tam noslaukiet ar mitru tīru drānu. Ja nav glicerīna, var izmantot etiķi.

Sāls un amonjaks. Ja kažokā ir taukaini traipi un nodilušas vietas, tās var iztīrīt ar sāli un amonjaku proporcijā 1:4. Sāls un amonjaks ir jāizšķīdina nelielā ūdens daudzumā un jāapstrādā netīrās vietas. Jānogaida, kamēr šķidrums nožūst, nedrīkst neko noslaucīt. Lai iegūtu labākos rezultātus, procedūru var atkārtot.

Melnā tēja. Šī tīrīšana ir piemērota tikai melnam kažokam. Lai to notīrītu, nepieciešams pagatavot stipru dabīgas melnās tējas uzlējumu bez piemaisījumiem un aromatizētājiem. Pēc tam tajā iemērc kokvilnas vati, ar kuru noslauka visas piesārņotās vietas.

Maize. Maizes mīkstums noderēs, lai noņemtu traipus no melna vai tumša mēteļa. Jāpaņem rudzu maizes gabaliņš, jānoņem no tā garoza un no mīkstuma jāizveido bumbiņa. Ar šo bumbiņu nepieciešams noslaucīt visus traipus, kas ir uz apģērba. Mīkstums uzsūks visus netīrumus un putekļus, un drupatas no apģērba var vienkārši nokratīt.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment