Kā tīrīt zelta izstrādājumus mājas apstākļos

Daudzām sievietēm ir zelta rotaslietas. Arī vīriešiem ir aproces, gredzeni vai ķēdītes. Agrāk vai vēlāk zelta rotaslietas zaudē savu izskatu, sāk palikt tumšākas, uz tām var rasties traipi.

Tāpēc ir svarīgi par šīm rotām rūpēties. Mēs vēlamies jums sniegt dažus ieteikumus, kā tīrīt zeltu mājas apstākļos. Tas ir vienkārši, jūs varēsiet ievērot visus noteikumus un saglabāt izstrādājumu teicamā stāvoklī.

Zelts ir unikāls metāls. Tas skaisti spīd ilgu laiku un, šķiet, nemaz nebojājas. Taču vienā brīdī spīdums kaut kur pazūd, un izstrādājums nav tāds kā bija. Agrāk šādas problēmas nebija, un lūk, kāpēc:

Rūpnīcas izgatavo zelta rotaslietas, bet patiesībā tajās ir tikai procents zelta. Zelts pats par sevi nezaudē savu spīdumu, bet papildu sastāvdaļas, kas veido rotaslietas, var ātri vien likt par sevi manīt. Bez tām arī nevar iztikt. Pirmkārt, no tīra zelta izgatavotai rotaslietai būtu milzīga cena, un, otrkārt, piemaisījumi tiek veidoti lai padarītu produktu stirpāku, jo dzeltenais metāls pats par sevi nemaz nav stiprs.

Taču saglabāt gredzena, ķēdītes vai aproces greznību ir vienkārši. Lai to izdarītu, pietiek zināt, kā tīrīt zeltu mājas apstākļos.

Tīrīšanas veidi

Sarežģītos gadījumos izmantojiet trauku mazgāšanas līdzekli un ūdeni. Vēlams, lai ūdens nebūtu no krāna un būtu attīrīts. Uz 1 glāzi ūdens nepieciešams 1 tējkarote mazgāšanas līdzekļa. Var izmantot arī šampūnu vai šķidrās ziepes, bet labāk izmantot trauku mazgāšanas līdzekli. Ielejiet katliņā siltu ūdeni, ielieciet katliņā auduma gabaliņu un ielejiet mazgāšanas līdzekli. Ielieciet zelta priekšmetu uz drānas. Vāriet katliņu uz lēnas uguns. Ir svarīgi, lai ūdens pilnībā pārklātu zelta izstrādājumu. Vāra 5-7 minūtes. Pēc tam izņemiet zelta rotaslietas un noskalojiet tās ar tekošu ūdeni. Noslaukiet tās sausas.

Ja zelts ir vienkārši zaudējis krāsu, tad to var atjaunot šādā veidā. Pievienot 3 ēdamkarotes rupjās sāls pusei glāzes ūdens (verdoša ūdens). Ļaujiet šķīdumam atdzist aptuveni 20 minūtes, pēc tam iegremdējiet izstrādājumu uz nakti. No rīta noskalojiet ar tekošu ūdeni, noslaukiet un iegūstiet spīdīgu zelta rotaslietu.

Lasi vēl: Kā iztīrīt dušas kabīni?

Vēl viens labs tīrīšanas veids ir izmantot sodu. Glāzei verdoša ūdens pievienojiet 2 ēdamkarotes sodas. Krūzītē (vai citā ērtā traukā) ielieciet foliju. Uz folijas novietojiet zelta rotaslietas un ielejiet nedaudz atdzisušo šķīdumu. Ļaujiet tam nostāvēties 12 stundas, pēc tam zeltu var izņemt, noslaucīt sausu un baudīt lielisku spīdumu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment