Kā tīrīt zelta izstrādājumus mājas apstākļos

Zobu pasta ir lielisks veids, kā tīrīt zeltu. Uzklājiet zobu pastu uz izstrādājuma un notīriet ar mīkstu birstīti, ar to pašu birstīti noskalojiet ar tīru ūdeni.

Šādā veidā jūs varat viegli tīrīt zeltu mājās. Ja šīs metodes nepalīdz, un piesārņojums ir ļoti spēcīgs, tad labāk uzticēt rotaslietu tīrīt meistariem. Taču vairumā gadījumu pietiek ar vienu no šīm metodēm.

Kā saglabāt zelta spīdumu

Notīrīt zeltu ir viena lieta, bet pavisam kas cits ir saglabāt to šādā stāvoklī ilgu laiku. Mēs dalīsimies ar padomiem, kas ļaus dārglietām ilgstoši saglabāt spīdumu.

Pirms saimniecības darbu veikšanas, piemēram, ēdiena gatavošanas, trauku mazgāšanas, tīrīšanas, centieties novilkt zelta rotaslietas. Nav nekas slikts, ja mājās noņemat savu laulības gredzenu, lai saglabātu tā spīdumu un skaistumu.

Jums nevajadzētu nodarboties ar sportu, kā arī veikt ūdens procedūras zelta rotaslietās. Tās ātri bojāsies un zaudēs savu spīdumu.

Noņemiet zeltu, ja lietojat kosmētikas līdzekļus. Neskatoties uz to, ka krēms palīdz atbrīvoties no grumbiņām, mitrina ādu, tas ievērojami kaitē zeltam. Pat neliela, ķīmiska reakcija var sabojāt zelta rotaslietu izskatu. Tas pats noteikums attiecas uz medikamentu, piemēram, joda, zaļonku un dažādu ziežu lietošanu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment