Kā trenēties karstā laikā?

Ir zināms, ka treniņi karstā laikā, pielāgojoties augstajai temperatūrai, spēj uzlabot sniegumu treniņos, kuri ir ne tikai karstajos gada mēnešos, bet arī rodas krasi uzlabojumi treniņiem ziemā.

Karstā laikā izplešas un paātrinās cirkulārā sistēma un asins plūdums. Kā rezultātā tu uzlabo asins izplatīšanos ādā un muskuļos. Ar to ķermenim tiek nodrošināta karstuma izkliedēšana, neļaujot tam pārkarst, efektīvāka apgāde ar skābekli un nevajadzīgo vielmaiņas procesa blakus vielu izdalīšanu.

Īsāk sakot, tad, kad ir karsti, tavs ķermenis aktīvāk pumpē asinis, lai atdzesētu ķermeni, bet tas palīdz arī labāk “pabarot” tavus muskuļus ar skābekli.

Ūdens, visapkārt- ūdens

Dzer ūdeni pēc iespējas vairāk, ja tev šķiet, ka tev to nevajadzēs, tad tik un tā iedzer pāris ekstra malkus. Tu ļoti daudz svīdīsi un organismam ir nepieciešams ar ko tos aizvietot. Dzeru ūdeni arī tad, kad tu jau esi beidzis treniņu un esi iznācis no dušas. Tas palīdzēs tavam ķermenim labāk atgūties.

Stop zīme

Sākt kaut ko pavisam jaunu karstā laikā nav īsti prātīgi. Pieturies pie sev ierastajiem vingrinājumiem, jo tad tu atpazīsti un saproti signālus, kādus sūta tavs ķermenis, kad tam ir pārāk smagi. Īpaši karstā laikā ir jāieklausās savā ķermenī un šis nav īstais laiks, lai pārbaudītu savas spēku robežas.

Uzmanies no mitruma

Mitrs gaiss nozīmē to, ka no ķermeņa iztvaikos mazāks daudzums šķidruma, kas ietekmē tavu dabisko atdzesēšanas sistēmu. Sutīgā un mitrā laikā sviedri vairs nav tik efektīvs atdzesēšanas mehānisms. Paņem līdzi auksta ūdens pudeli, lai varētu pēc iespējas straujāk atdzesēt savu ķermeni.

Avots:  menshealth.co.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment