Kā zaudēt svaru saskaņā ar savu Zodiaka zīmi? Tev tas jāzina!

Auns

Labākais veids, kā uzsākt un sekot līdzi treniņu kārtībai vai diētas plāniem, ir izmantot savas slāpes pēc konkurences. Lielākā problēma auniem ir tāda, ka viņiem patīk kaut ko uzsākt, taču noturēties pie plāna ir grūti. Konkurence ir veids, kā motivēt aunus, kad viņu entuziasma vilnis sāk noplakt.  Vislabāk auniem ir atrast draugu vai partneri, ar kuru trenēties kopā – pat nevienojoties par sacensībām, auns kopīgos treniņus par tādām pārvērtīs. Tāpat auni ir motivēti izmēģināt jaunas lietas un būt pirmajiem, kas kaut ko uzsāk vai izmanto (auniem patīk iegūt jaunākos produktu tirgū – tas attiecas gan uz treniņu ekipējumu, gan virtuves piederumiem jaunās ēdienkartes maltīšu pagatavošanai).

Vērsis

Vērsis var būt ļoti hedonisks, kas nozīmē, ka viņam varētu būt grūti pieturēties pie režīma. Viņi var būt lēni, metodiski un mēdz iestrēgt konkrētā dzīves ritmā. Viņi arī mīl saldumus un enerģētiskajā vērtībā bagātīgu pārtiku – vēršiem vispār ir diezgan svarīgi, lai viss, ko viņi dara būtu grezns, luksus, bagātīgs, ekskluzīvs, utt. Vērsim ļoti būtiski ir tas vai viņam ir aktuāls sporta apģērbs un/vai ekipējums un ļoti svarīga ir sporta iestādes ērtības, un atpazīstamība. Tātad sporta zāle ar papildus ērtībām, piemēram, baseinu, saunu vai piekļuvi masieriem, būtu ideāli piemērota vēršiem. Tāpat vērsim vajadzētu motivēt sevi nodoties fiziskām aktivitātēm un pieturēties pie ēšanas režīma ar, piemēram, SPA salona apmeklējumu vai citām sevis palutināšanas metodēm.

Dvīņi

Dvīņiem vajag aktīvas kustības – ideāli piemērota būs skriešana, raita soļošana vai aktīva nūjošana. Dvīņiem pati svarīgākā ir kustība un viņi var apvienot vairākas darbības vienlaicīgi, piemēram soļot un runāt ar treniņu biedru – patiesībā, treniņu draugs dvīņiem ir pat vēlams. Gadījumā, ja kādreiz nav neviena drauga, kas vēlētos pievienoties pastaigai vai skrējienam, tad vienmēr var aizpildīt klusumu, klausoties mūziku vai kādu audio pārraidi.

Vēzis

Vēzis ir no dabas saimniecisks, tāpēc viņiem virtuve ir labākā vieta, kur sākt svara zaudēšanu. Par cik vēžiem patīk gatavot, tad jaunās ēdienkartes izstrāde un jauna recepšu izmēģināšana būs ideāls sākums. Vēži ir no tiem, kam ir svarīgi, lai visa ģimene piekristu un nāktu pretī jaunajam dzīvesveidam, tāpēc vēzim vispiemērotākās būs tās fiziskās aktivitātes, kurām var nodoties visa ģimene kopā – piemēram, riteņbraukšana. Tāpat vēžiem ir ļoti svarīgi saņemt atbalstu un uzslavas no saviem tuviniekiem.

Lauva

Lauva mīl būt uzmanības centrā un socializēties. Attiecīgi labākais veids kā motivēt lauvu zaudēt svaru, ir viņu iesaistīt kādā komandu sporta veidā. Komandas sporta spēles ļaus lauvai izlikt visu savu enerģiju un dos iespēju paspīdēt un/vai izcelties uz citu spēlētaju fona. Tāpat lauvam ir svarīgi dzirdēt atzinīgus vārdus gan no komandas biedriem, gan skatītājiem – nebūs nekāds brīnums, ja viņš pats sarunās skatītājus uz kādu no treniņiem.

Jaunava

Jaunavas ir perfekcionistes – attiecīgi viņas var ātri atmest ar roku treniņiem, ja tie nesniedz tūlītēju efektu. Lielākajai daļai jaunavu ir vajadzīga motivācija no apkārtējiem – vai nu tā ir ģimene, draugi, kolēģi vai sekotāji sociālajos tīklos. Jaunavām patīk stabilitāte, tāpēc ir tik nozīmīgi atrast īsto laiku, vietu un nodarbi – ja jaunavas kaut ko uzsāk, tad vēlas, lai tas kļūst par hobiju ar pievienoto vērtību. Tāpat liela nozīmē ir dienas ritmam un rituāliem – jaunavām vajag visu rūpīgi saplānot un ievērot secību.

Svari

Svariem nepatīk ekstrēmas nodarbes un radikālas izmaiņas uzturā vai dienas režīmā. Svari drīzāk fiziskajās aktivitātēs meklē līdzsvaru nevis iespēju izkustēties. Svari uz mērķiem skatās vairāk kā uz stresu nevis sasniegumu, tāpēc viņiem nevajag nospraust sev konkrētu mērķi, piemēram, zaudēt 10kg mēneša laikā, bet gan koncentrēties uz to, cik gan viegli pēc mēneša jutīsies, kad būsi atbrīvojies no liekas fiziskas nastas, neatkarīgi no tā, cik tas būs ciparu izteiksmē. Svariem ļoti būtisks ir elastīgs treniņu partneris – var būt dienas, kad viņi vēlēsies pasportot vieni, bet būs dienas, kad viņi meklēs kompāniju fizisko aktivitāšu laikā. Tāpat svariem patīk dalīties ar savu pieredzi – ja ir kāda fiziska nodarbe, kas viņus aizrauj, svari vēlēsies piesaistīt tai savus draugus un tuviniekus, lai arī tie varētu šo pieredzi izbaudīt.

Skorpions

Kad runa ir par svara zaudēšanu, skorpions ir pilnīgs pretstats svariem. Ja Svari ir zodiaka zīme, kurai nepatīk galējības, ekstrēms un radikālas izmaiņas, tad skorpions ir zīme, kurai vajag visu vai neko, un tūlīt un tagad. Viņiem patīk viss, kas ir intensīvs; skorpioni meklē cīņu un pat dramatismu. Skorpioniem  viss, kas ir iespaidīgs un spēcīgs, piemēram, smagā svarcelšana, būs tieši kā reiz priekš viņiem. Skorpioni ne tikai meklēs izaicinošu treniņu režīmu, bet arī vēlēsies pilnīgi mainīt savu dzīvesveidu. Skorpionam patīk noteikt sev stingrus mērķus, taču šīe mērķi var mainīties visai ātri, atkarībā no interešu maiņas vai pat jaunas treniņu programmas.

Strēlnieks

Strēlniekam nepatiks sports, ja tas liks justies kā izpildot pienākumu. Strēlniekam galvenais ir atrst kaut ko jautru, atšķirīgu, iespējams pat piedauzīgu. Tāpat, strēlniekam patīk uzņemties risku un izjust adrenalīnu. Pārgājieni, klinšu kāpšana, izjādes ar zirgiem varētu būt laba aizraušanās priekš strēlniekiem. Viņiem patīk dažādība, tāpēc diezgan ātri šīs aizraušanās var mainīties, neatkarīgi no tā cik lielu svara zuduma efektu viena vai otra fiziskā aktivitāte sniedz. Strēlniekam svara zudums ir kā bonuss fiziskajām aktivitātēm. Kas attiecas uz ēšanu, tad strēlniekiem ir grūti pierast pie stingra uztura režīma.

Mežāzis

Mežāži ir strikti un viņiem nepieciešams organizēts režīms. Pirms ķerties klāt diētai un fiziskajām aktivitātēm, mežāzim vajadzīgs laiks, lai saplānotu visu līdz pat sīkumiem. Mežāzis ļoti lielu uzmanību pievērsīs uzturam – viņam ļoti svarīgi būs uzņemt bioloģiski tīru pārtiku un noteikt, kuri ir “aizliegtie produkti”, piemēram, saldumi un saldinātie dzērieni, utt. Mežāzis tāpat rūpīgi izvēlēsies trenažieru zāli – pētīs, kur ir viss nepieciešamais inventārs un kas ir visizdevīgākā atrašanās vieta, utt. Mežāzim treniņi vispiemērotākie būs no rīta.

Ūdensvīrs

Ūdensvīrs ne tikai zina jaunākās treniņu un diētu tendences, bet zina arī tās, kas vēl tikai nāks modē. Ūdensvīri ir individuālisti, kuriem jāatspoguļo tas it visā – ūdenvīri negrib visu darīt tāpat kā citi, –  piedevām viņu pašu unikalitāte viņus motivē. Ūdensvīri novērtē visu jauno, atšķirīgo un unikālo. Mākslas formas apvienošana ar kustību būtu ideāls veids kā piedabūt ūdensvīru zaudētu svaru. Vislabākās būs dejas vai grupu nodarbības.

Zivis

Zivīm patīk garīgi stimulējošas fiziskas nodarbes –  tā teikt apvienot prāta un garu veselību. Zivīm vislabākā ir meditācija, joga un pastaigas. Zivīm ļoti patīk atrasties svaigā gaisā, tāpēc nenāks par sliktu gada siltajos mēnešos izvēlēties piedalīties tajās nodarbībās, kuras notiek ārā. Neaizmirsīsim, ka zivis ir ūdens zīme, tāpēc peldēšana arī būs piemērota fiziskā aktivitāte priekš viņām. Kas attiecas uz uzturu, zivīm vajadzētu uzņemt vairāk sulīgo augļu un dārzeņu, un mazāk graudaugu.

Lasi vēl: Šīm 3 zodiaka zīmēm ziema atnesīs vislielāko veiksmi mīlestībā

Avots: rd.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment