Kā atvieglot sāpes, kad esi apdedzis saulē

Dzer

Ilgi atrodoties saulē, tu pazaudē lielā daudzumā ūdeni no sava ķermeņa. Tāpēc nepieciešams dzert daudz šķidruma – H2O. Nedrīkst dzert ne aukstu alu, ne Margaritu ar ledu, nekādus alkoholus, tikai tīru ūdeni.

Apsālies

Ar sviedriem cilvēks izdala sāli. Bet tā ir nepieciešama, lai regulētu asins spiedienu un lai nodrošinātu pareizu vielmaiņu. Palīdzēs paka čipsu vai vobla. Un izlasi iepriekšējo punktu, uzdzer pa virsu minerālūdeni.

Nomierini ādu

Auksts mitrs dvielis, uzliekot uz apdeguma vietas, noņems dedzināšanu. Ar kumelīšu vai alvejas losjonu āda ātrāk reģenerēsies. Skābie piena produkti arī palīdzēs, bet tiem arī ir jābūt svaigiem: sabojājušies produkti saturēs mikroorganismus, kas nav labi nojātai ādai.

Sargi sevi

Ja ilgi esi nogulējis pludmalē, tu konstatēji, kad debesis ar zemi ir apmainījušās vietām, bet ar tavu ķermeni var uzsildīt jūru – visticamāk, tev ir saules dūriens. Lai nevilcinoties pie tevis ved ārstus.

Avots: www.maximonline.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">....</cite>

    “Skābie piena produkti arī palīdzēs, bet tiem arī ir jābūt svaigiem: sabojājušies produkti saturēs mikroorganismus, kas nav labi nojātai ādai.”

    Tiesam domats nojaatai vai bojaatai? 😀

Leave a Comment