Kā sadzīvot ar vientulību?

Mēs vēlamies biežāk saņemt telefona zvanus no saviem tuvākajiem. Pavadīt nedēļas nogales ar sev patīkamiem cilvēkiem. Vēlamies romantiskas attiecības, kurās būtu prieks, mīlestība un laime. Mēs labprātāk neieturētu savas maltītes vienatnē. Ja šīs lietas nenotiek, tad cilvēks var sajusties vientuļš.

Vientulības sajūta ik pa laikam ir normāla cilvēka dzīves sastāvdaļa. Tas ir atkarīgs no ikdienas pārdzīvojumiem un saskares ar apkārtējiem cilvēkiem. Tālāk ir 3 ieteikumi, ko tu vari darīt šādā situācija, lai uzlabotu sev noskaņojumu.

  1. Mēģini saprast, kādēļ tu tā jūties

Vai tu gaidi kādu rīcību no apkārtējiem, tā vietā, lai pats ņemtu situāciju savās rokās? Gaidi kādu uzaicinājumu uz kopīgiem pasākumiem vai uzaicinājumu uz sarunu pie tējas? To ir svarīgi mēģināt saprast, kādēļ tu jūti vientulību tieši šajā brīdī. Kas tevi neapmierina vai skumdina? Kad tu mēģini atrast atbildes uz šiem jautājumiem, neesi pārāk skarbs pret sevi, ja arī neizdodas atrast īsto iemeslu.

  1. Pārrunā savas sajūtas ar kādu

Piezvani kādam savam tuvākajam draugam vai ģimenes loceklim un uzaicini uz sarunu vai sarunājieties pa telefonu. Tev nav jāstāsta, kā tu jūties vai vispār jāpiemin, ka tu esi sajuties vientuļš. Bieži vien vienkārša saruna vai klausīšanās kā veicas un, kas jauns ir noticis tev tuvam cilvēkam, uzlabo tavu garastāvokli. Kā arī, tas būs ļoti patīkami arī tam cilvēkam, kuram tu būsi piezvanījis. Tas iepriecinās otru, jo tu būsi piezvanījis un izrādīji interesi par viņa dzīves aktivitātēm- tas norāda uz rūpēm par otru.

  1. Kusties, dodies, meklē

Veic kādu fizisku aktivitāti, izej ārā pastaigāties vai samīļo savu mājdzīvnieku. Mēģini atrast ko jaunu savā dzīvē, kādu aizraušanos, hobiju vai sev neierasta pasākuma apmeklējumu. Padari savu ikdienu krāsaināku lasot grāmatas un varbūt pat piesakoties kādam grāmatu klubam. Uztver savu vientulības sajūtu, kā izaicinājumu atrast kaut ko jaunu un aizraujošu savā dzīvē.

Avots: psychology.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">elementsry</cite>

    Vnk sac spelet cs.

  • <cite class="fn">Irīna Trence Stefanenko</cite>

    Ja cilvēks ir jauns, spēka pilns – kā viņš var būt vientuļš? Pašam kontaktus jāmeklē, nevis jāsēž un jāgaida, kad pie durvīm piezvanīs un uzaicinās kaut kur.
    Vispār dīvaini, parasti jau vientuļas ir sievietes, izrādās, arī vīrieši. Nu tad sapazīstieties kādos soc. portālos, tāpat vien – lai kaut kur aizietu, bez kādam tālākam saistītām.

  • <cite class="fn">ilze</cite>

    Es vienmēr gandrīz jūtos viena, kaut gan neviens par to pat nenojauš, jo esmu sabiedriska, pret visiem mīļa, bet īstu draugu man nav. Tā nav problēma.

  • <cite class="fn">ilze</cite>

    Vientulība nav nabadzība, bet sevis pilnveidošana un iepazīšana, tikai tad var darīt laimīgu sevi un citus. Protams, vienam nevajag būt vienmēr, ir jāiepazīst viss, ko dzīve piedāvā un , kas tev pašai no tā ir pieņemams un tuvs. Cilvēki ir nežēlīgi un tas katram no mums liek padomāt, vai gribam viltus draugus sev blakus. Mūžu dzīvo, mūžu mācies. Man žēl liekuļus un ļaunus cilvēkus, jo tie ir paši vientuļākie-mēģina sev uz

Leave a Comment