Ja ievērosi šos padomus, tev NEKAD vairs nebūs sliktas elpas!

Izmanto zobu pastu ar cepamo sodu

Zobu pasta bez sodas tikai nomaskē ēdiena un baktēriju radītos aromātus, bet soda tos pa īstam neitralizē.

Neslinko ar zobu diegu

Kārtīgi iztīri zobus ar zobu diegu, gan priekšējos, gan aizmugurējos, lai atbrīvotos visām ēdiena paliekām un baktērijām vietās, kur zobu birste netiek klāt. Dari to katru dienu vismaz vienu reizi, bet vislabāk – pēc katras maltītes.

Notīri mēli

Notīrīt mēli ir tikpat svarīgi, cik tīrīt un diegot zobus. Uz tavas mēles atrodas veselas baktēriju civilizācijas, kuras vairojoties var likt tavai elpai smakot. Šīs baktērijas arī var likt tavai mēlei izskatīties baltai vai dzeltenīgai. Īpaši svarīgi notīrīt mēli ir no rītiem, un vari to darīt ar parastu zobu birsti.

Nesteidzies

Pilnvērtīga zobu iztīrīšana prasa vismaz 3 minūtes. Bet, ja tevi regulāri nomoka slikta elpa, tev vajadzētu tīrīt vēl ilgāk. Un atvēlēt papildus laiku diegošanai un mēles notīrīšanai. Tevi varbūt sākumā kaitinās šī ilgā rutīna, bet citādi tu no smakojošās elpas efektīvi neatbrīvosies.

Neēd pirms gulētiešanas

Ja aizej gulēt neilgi pēc ēšanas, tam var būt dramatisks efekts uz tavu elpu nākamajā dienā. Neej gulēt agrāk kā 30 minūtes pēc ēšanas.

Tīri zobus vismaz 3 reizes dienā

Vairums cilvēku tīra zobus tikai rītos un vakaros, bet, ja tevi nomoka sliktas elpas problēma, ieteicams to darīt vismaz trīsreiz dienā. Tas neļaus baktērijām tavā mutē tik ātri savairoties.

Bieži dzer ūdeni

Tas izskalos tavu muti un neļaus tai izžūt. Ūdens ir arī daudz veselīgāks nekā saldie, gāzētie dzērieni, kuri liek baktērijām vairoties straujāk.

Avots: manhelper.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment