Štovētie kāposti ir ne tikai garšīgs ēdiens, bet arī veselīgs un sabalansēts, piepildot organismu ar labvēlīgām uzturvielām.
To daudzveidība ļauj to pielāgot atbilstoši personiskajām gaumēm un uztura paradumiem, padarot to par vienu no universālajiem un pieprasītākajiem dārzenīšiem virtuvēs visā pasaulē.
Agrāk es nespēju saprast, kāpēc manas vecmāmiņas štovētie kāposti izceļas ar tik lielisku garšu, bet tagad es atklāju, ka noslēpums slēpjas rīvmaizē!
Šādi gatavošanas veidu es tagad lietoju bieži. Tas patīk gan man pašai, gan maniem bērniem, un tas nenotiek bez gaļas.
Sastāvdaļas:
• Kāposti – 400-500 g
• Sīpols- 1 gab.
• Burkāns – 1 gab.
• Tomātu pasta – 1-2 ēd.k.
• Ūdens – 80-100 ml
• Rīvmaize – 3-4 ēd.k.
• Lauru lapa
• Malti melnie pipari
• Sāls
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Liepājā ticis atrasts ļoti neparasts putns – lielākajai daļai cilvēku šāda suga nav pazīstama un nav redzēta dabāby Sandra Ločmele
- Kāda barošana vajadzīga ķiršu kokam vasaras sākumā – klausieties pieredzējušos stādu audzētājusby Anete Vītola
- “Pēc pusotras stundas nolēmām doties uz mājām”: dziedātājs Ainars Mielavs veltī kritiku vienai no latviešu izcilākajām dziedātājāmby Laura Blūma