KĀ GATAVOT:
Vispirms sagatavoju rīvmaizi. Protams, var ņemt arī veikala. Bet tās pērku reti, jo paštaisītās ir garšīgākas un elementāri pagatavojamas. Maize ir jāsarīvē (man ir klaips), iegūto drupatu liek uz cepešpannas un žāvē cepeškrāsnī.
Cepešpannu ar maizes drupačām ieliku līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī uz 7-8 minūtēm. Bet šeit, protams, vajag rēķināties ae savu cepeškrāsni! Kad maize apbrūninās – ņemu ārā un ieberu sausā traukā.
Kāpostus sagriežu plānās strēmelītēs. Burkānus sarīvēju uz rupjās rīves. Sasmalcināto sīpolu apcepu nelielā augu eļļas daudzumā līdz caurspīdīgai krāsai, tad pievienoju burkānus. Samaisa un apcep ar sīpoliem vēl pāris minūtes.
Un es pievienoju pannas saturam kāpostus. Pievienoju pa daļām. Vispirms izklāju pusi no kāpostiem, un, kad nedaudz nosēžas, pievienoju vēl.
Nepārklājot ar vāku, cep 5-7 minūtes. Tad pievieno sāli, garšvielas un pēc pāris minūtēm pannā pievieno tomātu pastu un pusglāzi ūdens.
Visu sajaucu. Ja vēlaties, varat pievienot lauru lapu. Sautējiet kāpostus, līdz tie kļūst mīksti. Tas ir apmēram 15-20 minūtes.
Un es pievienoju dažas ēdamkarotes rīvmaizes. Tā ne tikai noņems kāpostiem lieko mitrumu, bet arī padarīs ēdienu ļoti garšīgu! Ja neesi mēģinājusi, ļoti iesaku!
Lūk, rezultāts:
Tevi noteikti interesēs
- Svētku deserts, ko viesi vienmēr apēd pirmo: pagatavojams vieglāk nekā “Napoleons”, bet garšo vēl labāk par torti
- 2025./ 2026. gada ziemas modes “antitrendi”: novecojošas “kombinācijas”, par kurām šajā sezonā varat aizmirst
- Sinoptiķi strauji pasliktinājuši prognozi no 15. decembra: kas notiks ar laiku
- Mana Daugavpils kaimiņiene nolēma atjaunot fiksētā tālruņa pieslēgumu – prasīju kāds iemesls tam un viņa atbildēja
- Miljonārs man kā piecu bērnu mātei uzdāvināja māju – kad iegāju iekšā un izlasīju atstāto zīmīti, es sāku aizdomāties
- Mans vīrs “aizmirsa” par manu dzimšanas dienu un devās pie drauga; es palutināju sevi ar greznu spa, par to samaksājot ar viņa kredītkarti















