Pagatavošana:
1. Samaisiet visas marinādes sastāvdaļas dziļā traukā: apelsīnu sulu, apelsīna šķēlītes, medu, pieber kariju, sāli, sarkanos piparus, saulespuķu eļļu. Liek iekšā vistas fileju (var sagriezt nedaudz mazākos gabaliņos, tad marināde ātrāk iesūksies). Atstāj gaļu traukā vismaz uz 2 stundām.
Lasi vēl: Mamma man ieteica izmantot šo sastāvdaļu – tagad es zinu kā garšīgāk pagatavot vistas zupu…
2. Pēc tam uzsilda cepeškrāsni līdz 220 grādiem, ņem ārā vistas fileju, liek cepamtraukā un cep 30 līdz 40 minūtes, kamēr vistas gaļa ir gatava un iegūst viegli zeltainu garoziņu.
VIDEO:
3. Pasniedzot var sagriezt apelsīna šķēlīti dekorējumam, pasniegt var gan ar rīsiem, gan cepeškrāsnī ceptiem kartupeļiem, gan zaļajiem salātiem. Šī vistas gaļa garšo tik lieliski, ka to var ēst arī vispār bez piedevām!
Labu apetīti!
Tevi noteikti interesēs
- Kādai jābūt vecuma starpībai starp vīru un sievu
- Draudzene uz Latviju atveda savas valsts gardumus: Vācijā dievina piecus ēdienus, ko mēs nekad neēdīsim
- Kāpēc nevajadzētu aicināt vīrieti pie sevis mājās — vērts izlasīt katrai sievietei
- Stāsies spēkā no 2026.gada: daudzi šo likumu jau nosaukuši par “padomju laika” likumu – tas attieksies uz visiem privātmāju īpašniekiem
- No 22.oktobra par šāda tipa uzlīmēm un plēvēm uz automašīnas, pienākas sods – kurās valstīs
- Ziema ir atcelta: laikapstākļi strauji mainīsies no 28. oktobra – atjaunināta prognoze