“Kad nāks tas siltums… tas nāks” – ar pārsteidzošiem jaunumiem par šo nedeļu nācis klajā meteorologs Toms Bricis. Vai “sitīs” jauni siltuma rekordi?

“Prognozēs joprojām ir potenciāls, ka Lieldienās dažviet Latgalē, Vidzemē un Zemgales austrumos varētu būt silti līdz pat 20 grādiem. Tomēr Kurzemes piekrastē, kur valdīs dienvidrietumu vēji, gaidāms vēss laiks, ar temperatūru tikai no plus 5 līdz plus 7 grādiem. Turklāt var rasties pat auksta migla, kas pavasaros bieži nāk no jūras un ir ierasta parādība, ko Liepājas un Ventspils iedzīvotāji katru gadu pieredzējuši. Šādā veidā aukstuma ziemas spazmas atkal varētu atgriezties,” skaidro eksperts.

 

 

Viņš arī norāda, ka aprīļa naktīs tomēr var gaidīt gan salnas, gan pat nelielu sniegu, un tādām situācijām ir jābūt gataviem. “Nepieciešams saprast, ka lielie siltuma uzplūdi pavasarī ne vienmēr ir pastāvīgi. Siltās gaisa masas, kas marta beigās vai aprīļa sākumā nes tieši plus 15 vai pat 20 grādus, ir kā viesi no tāliem dienvidiem. Bieži vien tie nāk, atstāj sveicienu un aiziet atpakaļ. Tā nav ilgstoša parādība…” – tā esot minējis Toms.

 

Bricis norāda, ka, ja svētdien, pirmajās Lieldienās tiešām gaisa temperatūra sasniegs +20 grādus, tas būs viens no agrākajiem vēsturē. Iepriekš šāda temperatūra tika sasniegta 1968. gada 30. martā. Parasti tas notiek vēlākā laikā, parasti aprīļa otrajā pusē vai pat maijā. Šogad pavasaris ir ienācis agrāk un ir īpaši silts.

 

Saprotams tā ka, pēc Toma teiktā, šonedēļ gaidāms šāds laiks: trešdien un ceturtdien būs silts, tad nāks pauze, bet sestdien un svētdien atkal gaidāms siltāks laiks.

 

Toms Bricis norāda, ka pagājušajā nedēļā laiks bija diezgan pelēcīgs, un tas varētu radīt sajūtu, ka pavasaris ir nedaudz vēlāks. Tomēr viņš apgalvo, ka martā pēdējās dienās saulīte noteikti uzrādīs savu spīdumu: “Joprojām būs ļoti saulains laiks”.

Martā kopējais saulaino stundu skaits vidēji ir apmēram 140 stundas. Tomēr Kurzemē bijis nedaudz mākoņaināks, kaut arī siltāks parasti. Tomam Bricim pašam, kā viņš atzīst, tas brīžiem nejūtas silti, un daudziem cilvēkiem tāda sajūta nav, bet faktiski ir siltāks!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

VIDEO no rīta Panorāmas:

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment