Kad vīriešiem ir “pēdējais laiks”, lai kļūtu par tēvu?

Laiku pa laikam nākas no vecākiem vai vecvecākiem dzirdēt frāzi “tev jau pēdējais laiks bērnu taisīšanai”, ja tev ir pāri 30, ne tā? Mēs tev atklāsim, kad patiesībā ir “pēdējais laiks”!

Ne tikai sievietes, bet arī vīriešus vecāki un vecvecāki mudina veidot ģimeni jaunības pilnbriedā, sakot, ka nu jau ir pēdējais laiks to darīt – ar sievietēm viss ir skaidrs, bet vai vīriešiem ir tāds “pēdējais laiks” vai arī tas ir tikai tāds izteiciens?

Mēs visi zinām, ka vīriešu reproduktīvajai sistēmai nav, tā teikt, derīguma termiņš. Principā, vīrietis par tēvu var kļūt arī mūža pašā nogalē, taču runa šeit ir par spermas kvalitāti, kas ietekmē gan to, cik lielas pūles jāpieliek, lai kļūtu par tēvu, gan to, cik vesels būs bērniņš.

Ja sievietes ir piedzimušas ar noteiktu dzimumšūnu skaitu, tad vīrieši turpretī ir kā dzimumšūnu rūpnīcas, saražojot miljoniem spermatozoīdu katru dienu. Lai arī lielākā daļa šo spermatozoīdu tā arī nekad neapaugļos olšūnu, tomēr lielākā iespēja, ka tas notiks vīrietim vecumā līdz 35, ko arī varētu uzskatīt par tā dēvēto “pēdējo laiku”.

Lasi arī: Pēc šī raksta izlasīšanas, vairs nesēdēsi uz poda ilgāk par 10 minūtēm! Tas ir veselībai bīstami!

Kā skaidro profesors R.Ramasamijs no Maiami Universitātes, vīrieši ir visai uzņēmīgi pret dažādiem ārējās vides kaitīgajiem faktoriem, kas gadu gaitā atstāj iespaidu uz visu organismu kopumā, tai skaitā arī reproduktīvo sistēmu. Dažādi toksīni, radiācija, utt., liek veidoties spermas mutācijām, kas savukārt var apgrūtināt gan bērniņa ieņemšanu, gan tā iznēsāšanu sievietei, gan tā veselību. Un jo vairāk gadu aprit, jo vairāk mutāciju veidojas.

Nenoliedzami mēs visi varam nosaukt piemērus iz dzīves, kur tēvs ir pusmūžā un bērniņš ir piedzimis vesels vai arī nosaukt kādu slavenību, kaut to pašu Miku Džegeru, kurš 73 gadu vecumā kļuva par tēvu savam astotajam bērnam, taču, pirmkārt, jāņem vērā, ka turīgiem cilvēkiem kā ārzemju slavenībām ir iespēja izmantot visas mūsdienu jaunākās medicīnas iespējas, lai tiktu pie veselas atvases, kā arī, paturēsim prātā, ka “cilvēkiem parastajiem” arī var paveikties – galu galā, neviens taču ar grūtībām ieņemt bērniņu vai spontānajiem abortiem nelielās.

 

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment