Kāda bārda vislabāk piestāvēs tavai sejas formai? To jāzina katram vīrietim!

Dimanta formas seja

Izvēlies diezgan īsa garuma bārdu (nekādā gadījumā neaudzē “kazbārdiņu”) un griez to izteiktās līnijās (tā, lai stingri akcentētu žokļa līniju), un vienmēr atstāj pusi no zoda atklātu. Ūsas nekad nekrāso gaišākas nekā pārējo bārdu.

Kvadrātveida sejas forma

Šī tiek uzskatīta par ideālo sejas formu vīriešiem. Varētu šķist, ka tai piestāvēs jebkuras formas bārda, taču ir savi ierobežojumi, ja šādas sejas formas īpašnieks nevēlas izskatīties pēc Džonija Bravo. Kvadrātveida sejas formai nevisai labi izskatīsies bārdas, kas pilnībā aptver visu žokļa līniju. Labāk izvēlēties tādu, kur tiek “ierāmēts” zods un žokļa apakša, žokļa ārpusē atstājot pavisam nedaudz rugāju.

Sirdsveida sejas forma

Šīs sejas formas vaibsti ir ļoti smalki, tāpēc jāizvairās no biezas un garas bārdas audzēšanas. Vislabāk piestāvēs īsi apgriezti bārdas rugāji. Izvairies no “asām” līnijām.

Lasi vēl: Apģērba gabali, kuriem ir jāatrodas katra vīrieša drēbju skapī

Apaļa sejas forma

Apaļai sejas formai vislabāk piestāvēs bārda, kas vizuāli padarīs žokli kantaināku – attiecīgi žokļa līnijā atstāj garākus rugājus, bet uz vaigiem tos saīsini. Bārdas rugājus žokļa līnijā nolīdzini taisnus, lai neradītu noapaļotu efektu.

Trijstūrveida sejas forma

Vīriešiem, kuriem žoklis ir izteiktākā sejas daļa, nevajadzētu audzēt biezu bārdu – tas tikai liks pierei izskatīties vēl vizuāli šaurākai, nekā tā jau izskatās tagad. Nogriez bārdas rugājus īsus un izvairies no “asām” līnijām. Bārddziņi iesaka atstāt ūsu rugājus nedaudz garākus nekā pārējos bārdas rugājus, lai liktu žoklim izskatīties vizuāli nedaudz mazākam.

Taisnstūrveida sejas forma

Šīs sejas formas īpašniekiem nevajadzētu audzēt garu bārdu, jo gara bārda dos sejai papildu garumu, kas šajā gadījumā nav vajadzīgs. Žokļa apakšā matiņiem būtu jābūt īsiem un ar “asu” līniju jānošķir kaklu no žokļa – attiecīgi visi matiņi uz kakla ir pilnībā jānoskuj. Bārdas rugājus sejas daļā vajadzētu pielīdzināt vienā garumā un nevajadzētu skūt nost tos rugājus, kas ir uz vaigiem – šeit galvenais ir vizuāli samazināt sejas garumu.

Ovāla sejas forma

Šai sejas formai piestāvēs jebkura no augstāk norādītajām bārdas formām. Galvenais noteikums ir turēt “sakoptu skatu”.

Avots: fashionbeans.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Āris</cite>

    Pēc zīmējumiem visas sejas un bārdas ir sanākušas pārāk līdzīgas. Protams, katram savs stils jāpiemeklē pašam, un tas būs atšķirīgs.
    Pats esmu bārdains bezmaz visu pieaugušo mūžu.

Leave a Comment